vrijdag, maart 29, 2024

Drie op een rij voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B- Zondag ontving FC Boshuizen Rood Wit uit Sint Willebrord. Na Den Hoorn en Spartaan ’20 werden ook de Brabanders, hoewel met een behoorlijke break daartussen, verslagen en daarmee boekte de kadeclub de derde overwinning op rij. In Leiden werd het 2-0 en daar was de Leidse ploeg zichtbaar blij mee.

De wedstrijd begon hectisch en rommelig. Dat zal verschillende oorzaken hebben gehad. Onder andere de harde zijwaartse wind, maar volgens velen lag het voornamelijk aan het bar slechte veld. Mohamed Matoug na afloop hierover: ,,Wij wisten dat het veld heel slecht was en kregen om die reden de opdracht van de trainer om de lange bal te spelen. Maar dat ligt ons eigenlijk helemaal niet omdat wij liever combinatievoetbal spelen over de grond. Daarnaast was de lange bal spelen door de lucht met deze wind helemaal niet te doen. Al met heel lastig, maar wij zijn er beter mee omgesprongen.”

De ploegen waren aanvankelijk redelijk aan elkaar gewaagd. Het was te zien dat beide wel een voetballende intentie hadden alleen slaagden ze daar niet altijd in. Het eerste gerichte schot op het doel kwam van Milan Kooij van de thuisclub, maar keeper Andy Steging van Rood Wit zat er goed bij. Niet veel later was FC Boshuizen opnieuw dreigend toen Ahmed Vandi zijn tegenstander uitkapte en hard uithaalde, maar weer stond de Brabantse doelman op de goede plek. Deze acties gaven de Leidenaren vertrouwen en groeiden daardoor steeds meer uit tot de betere ploeg.

Na een half uur spelen kreeg ook Rood Wit de smaak te pakken en begon de wedstrijd echt los te komen. FC Boshuizen wilde de aanvalsdrift van de Brabanders snel in de kiem smoren. Dat lukte aardig alleen hadden zij daarvoor veel overtredingen nodig. Vooral Mohammed Zenzen trok te vaak aan de noodrem wat hem vlak voor rust een gele prent opleverde.

De eerste twintig minuten in de tweede helft hadden iets weg van een toneelstuk. In beide kampen vielen spelers schreeuwend tegen het gras en ‘sprongen de banken’ bij ieder duel op omdat er in hun ogen sprake zou zijn van een pingel, een kaart of een te pittige overtreding. Het was duidelijk dat zowel Rood Wit als Boshuizen op zoek waren naar de openingstreffer en daarbij werden weinig middelen geschuwd.

Het was dankzij een technisch hoogstandje van Matoug dat de wedstrijd, maar zeker ook FC Boshuizen, het doelpunt kreeg wat het verdiende. Hij ontving de bal op links en haalde die achter zijn standbeen langs terug en zette daarmee zijn tegenstander weg. Vanuit de vrijgevallen ruimte legde hij de bal vervolgens op Cristian Cabrera Ortega die in kwam lopen en snoeihard over de grond uithaalde en de 1-0 binnen schoot.

Matoug: ,,Ik haalde hem inderdaad achter mijn standbeen langs en mijn breedtepass op Ortega kwam ook goed aan. Daardoor kon hij scoren en brak de wedstrijd eindelijk open. Altijd lekker wanneer je iets voor het team kunt betekenen.”

Een minuut of twintig voor tijd leek de thuisploeg het duel te beslissen. Met een knap afstandsschot zorde Omar Hamdi voor de 2-0. Een kwartier voor het einde werd het alsnog wel even spannend toen Zenzen zijn tweede gele kaart incasseerde en het veld moest verlaten. De schuldbewuste speler: ,,Ik hoopte maar dat we die 2-0 hielden anders zouden we door mijn toedoen punten hebben verspeeld.”

Het bleef onrustig, maar uiteindelijk bleef FC Boshuizen aan de goede kant van de score en op basis van het geheel was dat terecht. De ploeg had laten zien meer specifieke kwaliteiten in huis te hebben dan de opponent.

Matoug: ,,Natuurlijk schrik je als je ineens met tien man staat, maar we voelden als team wel dat we deze wedstrijd in ons voordeel gingen beslissen. Wij hebben gewoon technisch hele goede spelers alleen moeten we leren ons geduld te bewaren. Tegenstanders graven zich vaak in tegen ons en dat kunnen we alleen uit elkaar spelen door vanuit zelfvertrouwen ons spel te spelen. In elk geval is dit een lekkere binnenkomer na de winterstop.”

FC Boshuizen- Rood Wit 2-0 (0-0). 65. Ortega 1-0, 70. Hamdi 2-0.

Opstelling FC Boshuizen: Zlaouila, Voorn, Zenzen, Hamdi, Kooij (70. Lobo), Ortega, Maatoug, Bibuljica, Rajabu (56. James), Steenvoorden (45. Van Gils), Vandi (85. Mouchih).

Opstelling Rood Wit: Steging, Hellemons, Buurstede, Timmers (80. Boudzra), Konings (70. Edwin Jaspers), Dennis Jaspers, Aarts, Van Steen (70. Petrovic), Donny Jaspers (80. Bongaards), Ouaddaf (85. Molenaar), Nagtzaam.

Foto: met dank aan Coos Hubscher

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read