zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDSO gelukkige winnaar in matig gevecht met Valken’68

DSO gelukkige winnaar in matig gevecht met Valken’68

-

Eerste klasse B (zaterdag)- In een matig duel tegen Valken’68 was DSO de gelukkigste partij. Een afstandsschot van Geert Koren was voldoende om de drie punten op sportpark Bentwoud te houden.

De basisopstelling van Valken’68 was op één plek gewijzigd ten opzicht van vorige week, toen Valken’68 met 3-1 won van Voorschoten’97. De geblesseerde Joshua Cooper kon niet starten. Zijn plek werd ingenomen door Rody Redel.

Valken’68 heeft het altijd lastig in Zoetermeer. De laatste vier ontmoetingen op sportpark Bentwoud eindigden allemaal in overwinningen voor DSO. Beide ploegen vonden zichzelf terug op 6e en 7e plek van de ranglijst met negen punten. Het doelsaldo was met één doelpunt in het voordeel van de Valkenburgers.

In de eerste helft ging het gelijkwaardig op maar kansen waren schaars deze middag. De werklust kon beide ploegen niet ontzegd worden. Valken’68 kreeg mogelijkheden via een schot voorlangs van Marc Langeveld en nog een kans voor flankspeler Samet Arikan. Ook de Zoetermeerder kregen wat spaarzame kansen.

DSO opende halverwege de eerste helft de score en dat bleek later de eindstand te worden. Een afstandsschot van Geert Koren vloog onhoudbaar voor keeper Jordy Blikman, wel weer goed keepend, in de bovenhoek.

Na rust deed trainer Derek van der Plas wat omzettingen. Chris de Lange kwam in de ploeg voor de in de kleedkamer achtergebleven Redel. Valken’68 zocht na rust ook de aanval en kreeg hiervoor ook wat mogelijkheden via Arikan en Zandbergen. Oppassen was het voor de gevaarlijke counters van DSO. Na een sterk begin in de tweede helft van Valken’68 zakte het wat weg en werd het een weer een duel in balans. Zonder overigens veel gevaarlijke momenten verder in de tweede helft.

Valken’68 probeerde het nog wel met wat aanvallende wissels in de persoon van Huig van Duijn en Hassan Erdogan, maar de bezoekers waren verder niet bij machte om veel gevaar te stichten voor het Zoetermeerse doel. Zo eindigde de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Volgende moet Valken’68 de rug rechten en strijden tegen de nummer 10 met één punt minder dan de Valkenburgers, Forum Sport.

Basisopstelling Valken’68: Blikman, Duiker, Slootweg, Haasnoot, Kuijt, De Mooij, Redel, Zandbergen, Arikan, Langeveld, Wietsma.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..