maandag, december 4, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen heeft nog zicht op hoofdklasse (plus podcast)

FC Boshuizen heeft nog zicht op hoofdklasse (plus podcast)

-

Met nog enkele dagen te gaan tot de deadline voor de overschrijvingen is nog niet geheel helder hoe de selectie er komend seizoen voor staat. Ook is nog niet duidelijk in welke klasse de Leidenaars dan uitkomen. Feit is wel dat de hoofdklasse een stapje dichterbij is gekomen na het nemen van de eerste hindernis in de nacompetitie. De ploeg van Roberto Escudero klopte op eigen veld Best Vooruit met 2-1.

Niets van vuurwerk, een brassband of een drukte van belang aan de zijlijn. Toch was het complex van FC Boshuizen de inzet van een nacompetitiewedstrijd met belangen. Voor de winnaar van drie wedstrijden ligt er straks een ticket klaar naar het tweede amateurniveau op zondag en beide ploegen toonden aan daar wel trek in te hebben.

In de eerste helft was FC Boshuizen de bovenliggende partij en voetbalde het makkelijker. Best Vooruit had midweeks al een wedstrijd moeten spelen en overleefde via de verlenging. De Leidse ploeg oogde in de eerste helft fitter, maar opvallend genoeg kwam er juist na de rust meer balans en werd het duel bepaald levendiger dan voor de pauze.

Na ruim een kwartier opende de thuisploeg de score. Een inzet van de sterk acterende Frank van Gils belandde via een verdediger in het doel van de Brabanders en die voorsprong was verdiend te noemen. Cristian Cabrera Ortega kreeg in de 1 op 1 een grote kans en Mo Zenzen kopte uit een hoekschop net naast. Serieus werk voor doelman Mohamed Ben Zlaouia bleef uit.

Kort na de pauze kwam er echter al balans via Thomas Van Heukelom na talmend optreden in de Leidse defensie. Duidelijk werd dat de bezoekers meer energie in het spel brachten en dat maakte de tweestrijd boeiender. Niet ver na de gelijkmaker had Van Gils een heerlijke persoonlijke actie in huis waarmee hij twee verdedigers en de doelman het bos in stuurde. De nummer tien leek de 2-1 binnen te werken, maar er werd redding gebracht op de doellijn. Later probeerde de kleinste speler van de FC het een keer vanuit de lucht en dat had een werelddoelpunt kunnen opleveren, maar enig fortuin ontbrak.

Daar stond tegenover dat de ploeg uit het district Zuid I zich ook liet gelden en daardoor kon het duel alle kanten nog op. Acht minuten voor het einde van de officiële tijd viel de beslissing. De ingevallen Shabani Rajabu had de assist in huis en Milan Kooij scoorde op fraaie wijze. In de slotfase moest Mohamed Ben Zlaouia nog adekwaat reageren op een scherpe vrije trap van Elmo Hertogh, maar in de stand kwam geen verandering meer.

FC Boshuizen speelt komende zondag wederom thuis. Dan is AGB de tegenstander. De Amsterdammers overleefden het duel tegen SDO. Na een 3-0 tussenstand werd het nog 3-2. AGB kwam eerder in de competitie uit tegen onder meer ROAC.

FC Boshuizen- Best Vooruit 2-1 (1-0). 17. Van Gils 1-0, 48. Van Heukelom 1-1, 82. Kooij 2-1. Scheidsrechter: Sturm.

FC Boshuizen: Ben Zlaouia, Kooij, Hamdi, Smith, Voorn, Cabrera Ortega (65. Rajabu), Bibuljica, Zenzen, Maatoug, Steenvoorden, Van Gils.

Beluister hier nog een interview met Milan Kooij, de maker van de 2-1.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read