HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen in tweede helft overlopen door Den Hoorn

FC Boshuizen in tweede helft overlopen door Den Hoorn

-

Eerste klasse B (zondag)- Na een goede eerste helft, waarin FC Boshuizen liet zien gelijke tred te kunnen houden met Den Hoorn, volgde een aanzienlijk mindere tweede 45 minuten. De uiteindelijke 1-5 was weliswaar ruim bemeten, maar gezien de tweede helft niet onverdiend.

,,In de eerste helft waren we de betere ploeg en hadden ook de beste kansen.” De visie van Milan Kooij was wel erg zonnig, maar bevatte wel degelijk een kern van waarheid. FC Boshuizen begon voortvarend en brak de score zelfs open via Joshua Steenvoorden, die na een geslaagde actie en dito voorzet van Mo Maatoug knap de 1-0 binnen schoot. De vraag was of deze wedstrijd een herhaling kon worden van de heenwedstrijd die de Leidenaren met 0-4 gewonnen werd. Die droom spatte rap uiteen toen Den Hoorn de achterstand omboog in een 1-2 voorsprong.

,,Gelukjes of cadeautjes? Feit is wel dat Den Hoorn die twee doelpunten min of meer in de schoot geworpen kreeg.”, vervolgt Kooij. ,,Bij de eerste kreeg een speler van Den Hoorn de bal zo in zijn voeten na een gekraakt schot en bij die tweede waren net even te laat in de omschakeling. Er hing ook nog eens de geur van buitenspel aan. Dan kun je spreken van een ongelukkige achterstand en hadden we alle hoop door te pakken in de tweede helft. Aan die hoop kwam al snel een einde bij die 1-3 vlak na rust. Hij schoot knap raak hoor, maar er ging wel een dekkingsfout van ons aan vooraf.”

Bij een snelle uitgooi was de defensie van de thuisclub niet alert genoeg en ramde Thomas Bauer vanaf de rand van het strafschopgebied de bal tegen de touwen. FC Boshuizen leek hierna de handdoek in de ring te hebben gegooid, want het had nog maar weinig in de melk te brokkelen. De mannen van Roberto Escudero konden niet anders dan berusten in deze grootste nederlaag van het seizoen. Kooij sipt nog wel na: ,,Ik kreeg zoveel ruimte in de eerste helft en echt, wij creëerden de beste kansen toen. Jammer dat het wat ons betreft bij dat ene doelpunt bleef. Het doet me denken aan de eerste wedstrijden van het seizoen toen we ook een paar keer verloren, hoewel wij het beste voetbal lieten zien.”

Het zal Den Hoorn allemaal worst zijn geweest; de ploeg pakte de koppositie over van Unitas’30 dat niet verder kwam dan 2-2 tegen Sarto. FC Boshuizen resteert nog een viertal wedstrijden, waarin een podiumplaats er niet meer in zit. Nacompetitie is echter nog steeds haalbaar vanwege het gegeven dat veel clubs overstappen naar de zaterdag en er op zondag plaatsen ingevuld dienen te worden.

FC Boshuizen-Den Hoorn 1-5 (1-2). 15. Steenvoorden 1-0, 18. Barends 1-1, 24. Zwartjens 1-2, 53. Bauer 1-3, 75. Zwartjens 1-4,

Basisopstelling FC Boshuizen: Versteegen, Kooij, Hamdi, Zenzen, Lobo, Mouchih, Bibiljuca, Cabrera Ortega, Maatoug, Steenvoorden, Vandi.

Basisopstelling Den Hoorn: Kuipers, Schenkels, Zwartjens, De Roode, Baggerman, Muller, Stoel, Hes, Barends, Marinacci, Ouhammou.