HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen krijgt tik op de neus bij Best Vooruit (5-0)

FC Boshuizen krijgt tik op de neus bij Best Vooruit (5-0)

-

Eerste klasse B (zondag)- Na de winstpartijen in de eerste twee wedstrijden van de competitie lijkt FC Boshuizen de draad even kwijt te zijn. Na de thuisnederlaag van vorige week tegen DOSKO volgde dit weekend een kansloze uitbeurt bij Best Vooruit. De Leidenaren hadden een complete offday in Brabant en werden met een 5-0 nederlaag huiswaarts gezonden.

Best Vooruit was na de uitschakeling in de nacompetitie van afgelopen seizoen door de blauw-gelen gebrand om wat recht te zetten. De thuisploeg liet vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zien dat ze de drie punten in eigen huis wilden houden. De gastheren speelden met een hartverwarmende inzet en deze instelling werd al snel in klinkende munt omgezet. Binnen het kwartier stond het door twee doelpunten van Tim Fiolet al 2-0 voor de thuisclub en vlak voor rust werd het door een doelpunt van Roel Buiks zelfs 3-0.

In de tweede helft probeerde de formatie van Dennis den Turk nog wat terug te doen, maar na de 4-0 van Stijn Beekx was de wedstrijd definitief gespeeld. De 5-0 was misschien wel kenmerkend voor de miserabele voetbalmiddag van de Leidse ploeg, doelman Oussama Zayzaoui werd door een inzet van een medespeler gepasseerd (5-0).

FC Boshuizen-speler Abdelhak Bojaada klonk zondagavond nog wat beduusd, toen hij terugblikte op de wedstrijd. ,,Het zat er geen moment in vandaag. We werden totaal overrompeld en zaten geen moment in de wedstrijd. Kwalitatief hoeven we in mijn ogen niet onder te doen voor deze tegenstander, maar zij toonden meer teamgeest en hadden de absolute wil om te winnen. Hopelijk is deze nederlaag een goede les voor ons geweest, want dit is natuurlijk een pijnlijk verlies. Onze doelstelling was en blijft om te promoveren naar de Vierde Divisie en dan mogen dit soort wedstrijden de rest van het seizoen er niet meer tussen zitten’’, aldus de Hagenaar tot besluit.

Best Vooruit – FC Boshuizen  5-0 (3-0) 7. Fiolet 1-0. 14. Fiolet 2-0, 41.Buiks 3-0, 58. Beekx 4-0, 75. e.d. FC Boshuizen.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hagens, Zenzen, Rodrigues Semedo Fortes, Bojaada, Hadui, Marengo, Van Gils, Voorn, Ortega, Abdul.