HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen pakt alsnog de volle buit

FC Boshuizen pakt alsnog de volle buit

-

Eerste klasse (zondag)- De wedstrijd leek af te stevenen op een toch voor FC Boshuizen teleurstellend gelijkspel maar door twee treffers in blessuretijd pakten de Leidenaren alsnog de volle buit en stuurde met een 3-1 overwinning tegenstander Sarto puntloos terug met de bus naar Tilburg.

Na een succesvolle en foutloze bekerronde wachtte dan de eerste competitiewedstrijd in Zuid I. Samen met TAC’90 is FC Boshuizen de westerse vreemde eend in de bijt met verder louter clubs uit Brabant. Sarto had een teleurstellend bekeravontuur met twee verliespartijen en 1 gelijkspel. Nu bieden succesvolle bekerrondes geen garantie voor competities en dat bleek al binnen enkele minuten in Leiden.

Verdediger Virgillio Hagens verslikte zich achterin en de Tilburgse aanvaller ontfutselde hem de bal. Alleen oog in oog met de doelman faalde Daniël Kuipers niet en zo stond in de tweede minuut de 0-1 al op het scorebord van de Boshuizerkade.

De achterstand wierp echter geen zand in de Leidse motor. Want daarna nam FC Boshuizen het initiatief over en trok ten strijde richting het vijandelijke doel. Zo schoot Shabani Rajabu de bal net naast en werd een gevaarlijke genomen vrije trap van Levi Marengo ternauwernood naast getikt door de doelman van de zuiderlingen. Hagens kreeg ook nog de mogelijkheid zijn foutje recht te zetten. Een corner belandde na een dubbele overstap voor zijn voeten, maar de Leidse verdediger schoot te gehaast over.

In de 19e minuut kwam de meer dan verdiende gelijkmaker op het scorebord. Een lange uittrap van doelman Oussama Zayzaoui stuiterde achter de verdediging. Shabani Rajabu wist de bal met hoofd nog te verlengen achter de te laat uitgekomen doelman van de Tilburgers.

Kort daarna claimde FC Boshuizen een strafschop. De veelvuldig met passjes strooiende en altijd aanspeelbare regisseur Marengo stuurde Rajabu weg. Hij werd op de rand van de zestien gevloerd. Aanvoerder Omar Hamdi claimde nog een strafschop door scheidsrechter Van der Heijden te wijzen op een los getrapte plag binnen de zestien. Maar de arbiter bleef bij zijn standpunt en legde bal buiten de zestien. Nu had Hamdi het regelmatig aan de stok met de scheidsrechter en uiteindelijk zou hij voor het veelvuldig praten ook een gele kaart in de tweede helft krijgen van de leidsman.

Het leek eigenlijk een kwestie van tijd voordat FC Boshuizen de voorsprong zou nemen. In de slotfase voor de rust kreeg het daar alle mogelijkheden voor. Zo scheerde een schot van Rodriques Semedo Fortes over de lat na een fraaie combinatie met Rajabu en belandde een al dan niet zo bedoelde voorzet van diezelfde Rodriques Semedo Fortes ofwel Silla bijna over de keeper. De Tilburgse doelman Thomas Haans duwde de bal nog net tegen de lat.

Sarto wist weinig kansen te creëren. Buitenom de treffer was er alleen nog een kans voor rust voor Jurre den Biggelaar maar doelman Zayzaoui keerde het schot waarna een verdediger de bal weg kon werken.

Het slotakkoord in de eerste helft was voor Nabil Hadui. Eerst schoot hij over na een fraaie actie en vlak daarna leverde een mooie combinatie met Fortes ook niets op en zo ging de ploeg van Dennis den Turk de rust in met een 1-1 tussenstand.

Na rust kwam Sarto wat beter in de wedstrijd. Bij FC Boshuizen ging het allemaal wat minder soepel dan in de eerste helft. Hierdoor speelde het spel zich vooral op het middenveld af wat resulteerde in het minder kansen. Een kwartier na rust was er een dappere poging van afstand van invaller Rahim Abdul. Maar zijn pegel belandde naast het doel van Haans. Kort daarna werd Fortes diep gestuurd, hij omspeelde de keeper, maar zijn voorzet in de zestien op Abdul was te onnauwkeurig waardoor de invaller daar niets mee uit kon halen.

De vooral in de tweede helft veelvuldig mee opgekomen linksback Denylson Voorn kreeg nog een aardige mogelijkheid maar zijn schot ging net naast. Twintig minuten voor tijd ververste Den Turk zijn buitenspelers in de hoop wat nieuwe impulsen te brengen. Tien minuten voor tijd was er een gevaarlijke voorzet van Frank van Gils en kort daarna ook een mooie actie van Ahmed Vandi maar ook deze voorzet ging voor alles en iedereen heen zonder een gevaarlijk voetje op de weg te vinden.

Zo dreigde deze wedstrijd naar een puntendeling te gaan maar in blessuretijd kreeg het hiervoor de hulp van een Tilburgse verdediger. Op een op het eerste gezicht nog geen gevaarlijke positie werd Van Gils gevloerd en scheidsrechter Clint van der Heyden kon niets anders dan hiervoor een strafschop te geven. Deze werd feilloos benut door Marengo. Sarto probeerde het in de spaarzame overgebleven minuten nog, maar invaller Abdul werd vanaf eigen helft diep gestuurd en alleen op de doelman af faalde hij niet en maakte hij aan alle mogelijke Tilburgse illusies een einde. De aftrap werd niet meer genomen en zo pakte de Leidenaren een zeker op basis van de eerste helft dik verdiende overwinning.

Middenvelder en maker van de strafschop Levi Marengo op de vraag of hij nog dacht dat de overwinning over de streep getrokken zou worden: ,,Laat ik eerlijk zeggen. Ik hoopte het. Ik had niet verwacht dat we zouden verliezen. Daar had ik geen rekening mee houden. We hebben een foutje gemaakt en het is vervelend om tegen een achterstand te voetballen maar we hebben het goed gedaan. Ik vind dat we het al met al als een team goed hebben gedaan. We hebben laten zien dat we wilskracht hebben door die laatste meters voor elkaar te lopen en zijn teruggekomen naar 3-1.”

De middenvelder tenslotte over zijn eigen spel: ,,Ik vind dat ik mijn kwaliteiten geen topwedstrijd gespeeld heb. Ik probeer altijd toch minimaal één assist per wedstrijd op de mat te leggen. Heb ik dat niet dan vind ik niet dat ik top gespeeld heb. Ik heb dan nu wel gescoord, weliswaar uit een penalty maar deze was ook belangrijk”, aldus de stralende regisseur van de Boshuizenaren.

FC Boshuizen – Sarto 3-1 (1-1). 2. Hagens 0-1, 19. Rajabu 1-1, 90+2 Marengo 2-1, 90+3. Abdul 3-1.

Opstelling Boshuizen: Zayzaoui, Ahannach, Hagens, Hamdi, Voorn, Bojaada (58. Van Gils), Carbrera Ortega, Marengo, Rodriques Semedo Fortes (71. Dasburg), Rajabu (58. Abdul), Hadui (71. Vandi).

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..