donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen stelt teleur met doelpuntloos gelijkspel tegen Rood Wit W

FC Boshuizen stelt teleur met doelpuntloos gelijkspel tegen Rood Wit W

-

Eerste klasse B (zondag)- Vijf wedstrijden op rij verloor Rood Wit A, waaronder op bezoek bij FC Boshuizen. De laatste keer dat er punten gehaald werden was op 31 oktober vorig jaar toen er gewonnen werd van Spartaan’20. Het volgende punt werd uitgerekend tegen FC Boshuizen in de wacht gesleept, dat niet verder kwam dan 0-0 in St Willibrord. Twee wedstrijden achter elkaar slaagden de Leidenaren er niet in de doelman van de opponent te verschalken. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat het gebrek aan scorend vermogen de mannen van Roberto Escudero dwars zat.

Frank van Gils is begrijpelijkerwijze niet gelukkig met de puntendeling: ,,Zij zetten heel hoog druk en daar gingen we niet goed mee om. Ook het keiharde veld maakte dat we niet in ons normale spel kwamen. Eerlijk gezegd leek onze inzet en concentratie ook niet de volle honderd procent te zijn. Feit blijft dat je onnodig punten laat liggen. Achteraf blijkt dat de schade meevalt.”

De twee concurrenten van FC Boshuizen liepen eveneens schade op: Unitas’30 kwam van een 3-0 achterstand terug naar 3-3, maar leed dus ook puntverlies. SC ’t Zand maakte het nog bonter en verloor in de slotminuut thuis van Den Hoorn. ,,Dat zijn meevallers natuurlijk. Komende donderdag spelen we in Tilburg tegen SC ’t Zand en die wedstrijd gaan we winnen. Ahmed Vandi, die vandaag geschorst was, doet weer mee en dan hebben we voorin iemand die vaak zijn doelpuntje meepakt. Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen. We zaten even in een dipje, maar daar komen we donderdag uit, let maar op.”

Optimistische woorden van de middenvelder. Feit blijft dat het qua voetbal wel goed zit bij de Leidenaren, maar aan het scorend vermogen valt het een en ander te verbeteren. Unitas’30 en SC ’t Zand zijn in die zin meer op dreef. Overigens is het verschil tussen de nummer 1 en 10 slechts zes punten. Er zijn klassen waar het minder spannend is..

Rood Wit W-FC Boshuizen: 0-0.

Basisopstelling FC Boshuizen: Ben Zlaouia, Hamdi, Kooij, Voorn, Van Gils, Bibuljica, Cabrera Ortega, Mouchih, Steenvoorden, Zenzen, Maatoug.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read