HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen wint en gaat nog steeds voor een prijs

FC Boshuizen wint en gaat nog steeds voor een prijs

-

Eerste klasse B (zondag)- ,,Na de 1-5 nederlaag tegen Den Hoorn waren we echt toe aan een opkikker in de vorm van een zege”,  zo verklaart Edin Bibuljuca na de wedstrijd tegen CVV Zwervers. ,,Het ging absoluut niet gemakkelijk, maar de 0-1 zege was wel verdiend. Dat zij vlak voor rust met tien man kwamen te staan hielp ons wel een handje.”

In de eerste helft waren de meeste kansen voor de Leidenaars, maar net als eerder dit seizoen ging het scoren moeizaam. Bibuljuca: ,,Het doelpunt van Frank van Gils was een juweeltje: vanaf de rand van de zestien schoot hij de bal snoeihard in de kruising. We hadden er meer moeten maken. Zo maak je het er voor jezelf niet makkelijker op.”

In de tweede helft toog CVV Zwervers massaal ten aanval en wankelde FC Boshuizen, maar de mannen van Roberto Escudero hielden de voorsprong vast. De speler die ooit uitkwam in de jeugdafdeling van Feyenoord nog eens: ,,Net als thuis wonnen we met 1-0, maar het zijn de punten die tellen. De groep is zich ervan bewust dat we nog voor een prijs spelen. Houden we DOSKO en Sarto onder ons, dan is de derde periode voor ons. Wel de rest winnen natuurlijk. Dat betekent de mouwen opstropen en gáán voor die prijs.”

Veel clubs gaan volgend jaar op zaterdag spelen. Dat brengt de nodige verschuivingen met zich mee en zodoende hebben de Leidenaars nog steeds zicht op een toetje. Volgende week ontvangt FC Boshuizen SC ’t Zand, een ploeg die de weg helemaal kwijt lijkt te zijn.

CVV Zwervers-FC Boshuizen 0-1 (0-1). 9. Van Gils 0-1.