donderdag, april 25, 2024
HomedistrictsbekerDoCoS capituleert pas in de tweede helft tegen FC Boshuizen (1-3)

DoCoS capituleert pas in de tweede helft tegen FC Boshuizen (1-3)

-

Districtsbeker Groep 1, poule 14 – DoCoS en FC Boshuizen schotelden de eerste 45 minuten de toeschouwers geen smakelijke hap voor. Het spel was van beide kanten te traag om de defensies uit elkaar te spelen of om de kijker te boeien. Levi Marengo dwong keeper Mark van Zonneveld uit een vrije trap tot een goede redding en aan de andere kant had Sipan Khalid een uitgelezen kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn schot ging net naast de kruising. Het waren de weinige krenten in de pap. De tweede helft pakte een stuk beter uit. FC Boshuizen zette er een tandje bij en dat bleek uiteindelijk te veel voor het dappere DoCoS. Vermeldenswaardig waren de doelpunten van Martijn Guijt en Nabil Hadoui. De DoCoS-aanvaller ramde het leer van ruim buiten het strafschopgebied in de kruising en Hadoui krulde de bal technisch perfect vanaf de zijkant om Van Zonneveld in de verre hoek. De Boshuizers wonnen zo ook hun tweede bekerduel en vriend en vijand hadden daar vrede mee (1-3).

FC Boshuizen-trainer Dennis den Turk was logischerwijs niet tevreden was over zijn ploeg toen hij het over de eerste helft had: ,,Het was te traag van onze kant. Als je een hoger baltempo noteert creëer je kansen tegen DoCoS. Met de inbreng van wat nieuwe spelers na de thee ging ook het baltempo omhoog en waren wij duidelijk de bovenliggende partij. Dit soort gemakzucht wat wij aanvankelijk toonden moet eruit en de bekercompetitie is een uitgelezen periode om dat te trainen. De 25e begint de competitie en dan pas moeten we er staan.” DoCoS middenvelder Tycho Douwes toonde zich tevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft: ,,We stonden positioneel goed, toonden ons sterk in de duels en Boshuizen, dat toch een klasse hoger speelt dan wij, kon weinig of geen gevaar stichten. In de tweede helft gaf individuele klasse en conditie de doorslag. Vorige week tegen Valken’68 konden we een helft prima partij geven en nu weer. Dat geeft zelfvertrouwen voor de competitie. Ik ben ervan overtuigd dat we kandidaat zijn voor de hoogste plekken. Er staan in ieder geval een paar hele leuke wedstrijden op het programma.” aldus de Leidse jongeling. Den Turk waagt zich niet aan voorspellingen:,,We moeten geloof ik twaalf keer naar Brabant en soms ver ook. Ik had liever Noord-Holland ingetrokken, maar het is zoals het is. We kennen de tegenstanders niet, vraag me dus niet waar Boshuizen staat. Doe dat na een wedstrijd of acht nog eens, dan kan ik er wat zinnigs over zeggen, nu niet.”, aldus Den Turk. Door deze overwinning plaatste FC Boshuizen, net zoals poulegenoot Valken’68, zich voor de tweede ronde van de districtsbeker.

DoCoS- FC Boshuizen 1-3 (0-0). 55. Rodrigues Semedo Fortes 0-1, 60. Guijt 1-1, 80. Hadoui 1-2, 87. Voorn 1-3

Basisopstelling DoCoS: Van Zonneveld, Van Voorthuijzen, Amine, Peet, Khalid, Gashi, Victory, Guijt, Douwes, Hermsen, Flippo.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Voorn, Zenzen, Dasburg, Marengo, Hadui, Van Gils, Rodrigues Semedo Fortes, Cabrera Ortega, Akkabi.