zaterdag, december 9, 2023
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCYounes Oulmouden: ,,Roodenburg blijft ‘mijn schatje’

Younes Oulmouden: ,,Roodenburg blijft ‘mijn schatje’

-

In de voorbije en komende weken leverde/levert LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 1 is het de beurt aan Younes Oulmouden, die Roodenburg verliet voor FC Boshuizen.

De deadline voor de overschrijving zat er bijna op, maar net op tijd kwam het in orde voor Younes Oulmouden. Via Omar Hamdi, aanvoerder aan de Boshuizerkade, ging het die avond opeens snel en uiteindelijk verruilde de verdediger vierdeklasser Roodenburg voor eersteklasser FC Boshuizen. Een fikse uitdaging wacht dus, maar de in het dagelijks leven IT’er heeft er alle vertrouwen in dat hij zich genoeg ontwikkeld heeft om dit niveau aan te kunnen. ,,In elk geval loop ik niet weg voor de concurrentie en je moet ook in jezelf geloven. Wel wil ik er meteen aan toevoegen dat ik niet per se weg wilde bij Roodenburg. Dat is de club waar het voor mij begonnen is en waar ik met alle plezier het voetballen geleerd heb. Ik beschouw de club als ‘mijn schatje’ en ik heb me er gewaardeerd gevoeld. Zo ook bij mijn afscheid onlangs. Ik ben verwend en ik kreeg warme woorden van een ieder, hoewel ze mij graag hadden behouden. Zeker nu de selectie er op vooruit is gegaan. Er is sprake van flinke aanwas en Roodenburg moet zeker veel beter kunnen presteren. Afgelopen seizoen hebben we onszelf te weinig beloond en we kwamen nog in de buurt van degradatie naar de vijfde klasse.”

Toch wilde de gisteren 24 jaar geleden geboren Oulmouden graag hogerop. ,,Ik denk dat ik mijn beste seizoen heb gedraaid en er sprak waardering uit dat ik tot beste speler werd benoemd in de vierde klasse via leidenamateurvoetbal.nl. Het is nu tijd dat ik mezelf beloon, want ik heb er hard voor gewerkt. Hamdi is een kennis van mij en hij en onder meer Mo Zenzen kunnen mij verder brengen bij FC Boshuizen. De rechtsback (Milan Kooij, HK) is vertrokken en er liggen kansen. Overigens kan ik ook centraal spelen en bij Roodenburg werd ik eerder al ingezet in de andere linies. Dus ik moet mijn kansen gaan grijpen, op welke positie dan ook.”

Terug naar Leiden-Noord en hoe het daar begon. ,,Ik ben hier geboren, maar vanaf mijn eerste ben ik verder opgegroeid in Marokko. Daar voetbalde ik veel op straat. Op mijn twaalfde kwam ik terug in Nederland en via Robin van Wieringen is Roodenburg mijn cluppie geworden. Hij heeft mij enorm veel bijgebracht. Ik punterde in die tijd alleen maar en wist niets van buitenspel en andere regels. Wel was ik al snel en door mijn leeftijd leerde ik alles vlot. Zo ook de taal en daardoor kreeg ik het steeds meer naar mijn zin. Aanvankelijk was ik aanvaller, maar ik wilde anderen ook helpen op het veld en zo kwam ik achterin te staan. Al vroeg debuteerde ik in het eerste en even ben ik weggeweest naar Katwijk. Daar heb ik nog meer geleerd en het niveau was hoog in O23 en in het tweede. Het plezier in Leiden was echter groter en ik besloot terug te gaan. Nu wacht de volgende stap. Kom maar op wat mij betreft.”

Naam: Younes Oulmouden

Woonplaats: Leiden

Leeftijd: 24 (12 juli 1998)

Voormalige club(s): Roodenburg, Katwijk, Roodenburg

Nieuwe club: FC Boshuizen

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read