dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels boekt zege in Utrecht

FC Rijnvogels boekt zege in Utrecht

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Dat trainer Thomas Duivenvoorden na de 0-2 zege tegen DHSC een tevreden man was, laat zich niet moeilijk raden. Niet alleen vanwege de overwinning, die weer eens broodnodig was na een mindere reeks met een tussentijdse zege op Spijkenisse, maar ook de manier waarop de driepunter met name in de tweede helft tot stand kwam.

,,Het was moeilijk voetballen op dit veld en met een flinke wind maar toch zijn we blijven voetballen en het was veelal eenrichtingsverkeer. In de tweede helft vond ik ons dominant en werd er vooral goed afgejaagd. Ik vond het een prima optreden”, was zijn korte maar tevreden analyse na afloop. Hiermee sloeg Duivenvoorden de spijker op z’n kop want in het tweede bedrijf acteerden de Katwijkse Vogels zoals in betere tijden.

Op Sportpark Wesley Sneijder waren de bezoekers de baas. Tekenend was vooral dat doelman Arie van der Niet pas na de rust de enige redding van de hele wedstrijd moest verrichten. Het pleit voor de mannen voor hem dat zij amper een kans weggaven. Ook de terugkeer van Jesse Driebergen op het middenveld was een pluspunt. De man met rust en overzicht werd een aantal wedstrijden node gemist.

Met de wind in de rug lukte het maar niet om tot doelrijpe kansen te komen in de eerste helft die met de brilstand werd afgesloten. Het overwicht kon niet tot een positieve score worden uitgedrukt. Het waren de voorzetten vanaf de vleugels die of over- of voorlangs waaiden. De accuratesse ontbrak. De inzet niet. Tegenover het vele Katwijkse balbezit stelde de thuisclub vaak de lange bal maar nimmer ontstond er enig gevaar voor het vogelnest.

Kort na de hervatting leek de thuisclub even op te leven en werd het van beide zijden wat rommelig. Doch weldra namen de bezoekers weer de touwtjes in handen en dicteerden het duel. Enkele combinaties in de vijandelijke zestien strandden in besluiteloosheid maar al rap werd de aanvalslust beloond. Een strakke voorzet van Roy van Leeuwen werd door de ijverige Tom Bijen bij de tweede paal knap binnen getikt en de verdiende voorsprong was daar.

De druk werd opgevoerd en er ontstonden meer kansen, die vooralsnog niets opleverden. De gastheren konden hier weinig tegenover stellen omdat zoals Duivenvoorden het verwoordde ‘er vroeg en goed werd afgejaagd’. Het duel kende een aantal ‘pittige momenten’ maar scheidsrechter Brinkman was de man van het gezag en leidde alles in goede banen. Hij ontkwam niet aan een aantal ‘Utrechtse gele prenten’ en kort voor het scheiden van de markt moest Berry van ’t Land vroegtijdig gaan douchen.

Voordien hadden de Rijnvogels al afstand genomen na een fraaie tweede treffer. Virgil Tjin Asjoe bereidde keurig voor en zijn teruggelegde assist werd door Maarten Reyneveld langs doelman Niels Willemsen verzilverd. Een opluchting voor de spits die het een tijdje lastig had gehad met afronden. Na de 0-2 was het een bekeken zaak al had een artistieke inzet van Leonard de Beste nog bijna de 0-3 betekend maar Willemsen redde knap.