HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels gaat uit van eigen kracht en verstopt zich niet tegen...

FC Rijnvogels gaat uit van eigen kracht en verstopt zich niet tegen SC Cambuur

-

KNVB Beker- FC Rijnvogels hoeft zich niet te schamen voor de bekeruitschakeling tegen SC Cambuur. Integendeel, de Katwijkers speelden een voortreffelijke eerste helft en waren daarin minimaal gelijkwaardig aan de bezoekers uit Leeuwarden. In de tweede helft kwam het krachtsverschil wat meer naar voren en SC Cambuur versloeg FC Rijnvogels uiteindelijk met 0-3. Enigszins geflatteerd, wel te verstaan.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat FC Rijnvogels zich niet terug zou gaan trekken. SC Cambuur had wat moeite met de hoge druk van de Katwijkers en moest al na vier minuten een kans incasseren. Aanvoerder Dirk Jan van den Oever schoot van grote afstand op het doel van Robbin Ruiter, maar zag zijn inzet voor het doel langs vliegen. Eerste Leeuwarder poging van de avond kwam van de voeten van Silvester van der Water, maar Pim van der Plas kon de inzet keren.

Na een kwartier spelen begon FC Rijnvogels nog meer aan te zetten. Het leverde de ploeg de grootste kans op van de gehele eerste helft. Tom Bijen kopte een voorzet van Edin Bibuljica richting doel, maar zijn inzet spatte uiteen op de deklat. SC Cambuur was bij vlagen erg dreigend, maar kwam tot voor de rust niet verder dan één noemenswaardige doelpoging. Het gevolg was een doelpuntloos gelijkspel bij de thee, na een vermakelijke eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft werd duidelijk dat SC Cambuur er een missie van had gemaakt om snel na rust te scoren. Er ontstonden langzaam maar zeker meer dreigende situaties in het Katwijkse strafschopgebied, maar de thuisploeg kon hier tot vooralsnog goed mee omgaan. Het sierde de Katwijkers dat ze alles voetballend op wilden lossen, maar negen minuten na rust ging het toch een keer fout. Van den Oever leverde de bal erg knullig in bij Felix Khonde Mambimbi, die de bal vervolgens panklaar legde voor Van der Water: 0-1.

Na de openingstreffer ging SC Cambuur op zoek naar een tweede treffer, maar de zoektocht verliep niet al te soepel. Na een zondvloed aan voor buitenspel afgevlagde aanvallen, moesten ze opnieuw in het zadel geholpen worden door de thuisploeg. Alex Bangura kon profiteren van Katwijks balverlies en bediende invaller Milan Smit vervolgens met een assist. Met de 2-0 in de zeventigste minuut werd de situatie voor het dappere FC Rijnvogels langzaamaan wat kanslozer.

Het elftal van Thomas Duivenvoorden slaagde er niet in om er nog een slotoffensief uit te persen. Het gaf zich echter niet gewonnen en bleef gewoon vasthouden aan het aanvallende spel, maar moest daardoor wel meer ruimte weggeven aan SC Cambuur. De Leeuwarder aanval maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde in de blessuretijd van de wedstrijd nog een derde doelpunt. Remco Balk tekende voor de eindstand van 0-3.

FC Rijnvogels speelde op hun eigen, kenmerkende wijze en konden zich in de eerste helft meten met SC Cambuur. Dat het krachtsverschil in de tweede helft steeds groter werd, kan je de Kooltuinstrijders eigenlijk niet verwijten. Ondanks dat het echte thuisvoordeel op De Krom weg was, heeft de derde divisionist  SC Cambuur het vuur aan de schenen gelegd. De bezoekers kwamen zelf bijzonder weinig tot uitgespeelde kansen, maar kregen hulp van de thuisploeg zelf. Balend, maar met opgeheven hoofd verlaat FC Rijnvogels het KNVB Bekertoernooi na een 0-3 nederlaag.

Tom Bijen sprak na afloop van het bekerduel met Gert Barnhoorn en besprak met hem de 0-3 nederlaag tegen SC Cambuur:

FC Rijnvogels – SC Cambuur 0-3 (0-0): ’54 Van der Water 0-1, ’71 Smit 0-2, ‘90+1 Balk 0-3

FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever (C) (90+2. Massaoudi), Michel, Tjin-Asjoe (90+2. De Haas) , Van Leeuwen (90+2. Melissen), Nwankwo, Bibuljica (90+2. Jansen), Dobbe, De Beste, Bijen, Noordam (65. Rutgers).

SC Cambuur: Mac Intosch, Schmidt (81. Van Wermeskerken), Hoedemakers (72. Van Kaam), Mambimbi (81. Balk), Paulissen, Van der Water (72. Sambissa), Ruiter, Breij, Tol, Bangura, Uldrikis (C) (66. Smit).