vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels pakt in extremis verdiend punt (plus nababbel)

FC Rijnvogels pakt in extremis verdiend punt (plus nababbel)

-

Vogels speelden twee verschillende helften

Na het enerverende door de Vogels gewonnen bekerduel, stonden de Katwijkers en ACV binnen vijf dagen weer tegenover elkaar. Dit keer waren de Assenaren de gastheer. Lange tijd leken zij hun revanche te krijgen maar in de blessuretijd benutte Dennis Bakker de toegekende penalty nadat Virgil Tjin Asjoe in de zestien onderuit werd gehaald.

In de basis van de Kooltuinboys ontbrak Jesse Driebergen. Hij liep dinsdag tegen hetzelfde ACV in blessuretijd een flinke blessure op die hem voorlopig het spelen onmogelijk maakt. Een zware blessure oplopen in blessuretijd. Hoe dubbel kan de betekenis van dit woord zijn?

Trainer Thomas Duivenvoorden mist al langer spits Maarten Reyneveld, verdediger Willem Schonenberg onderging onlangs het zelfde lot van langdurige afwezigheid en Driebergen volgde zeer ongewild dit voorbeeld. Het zijn toch behoorlijke aderlatingen in het Katwijkse team en op deze manier dunt de selectie behoorlijk uit.

Max de Haas verving Driebergen op de linksbackpositie, maar na de rust werd zijn plek ingenomen door Vincent Noordam, nota bene een linkerspits. Hij deed het prima en liet zich ook in aanvallend opzicht gelden. Complimenten voor de man met voordien heel weinig speelminuten.

De gastheren kregen hun revanche dus niet al waren ze net als in Katwijk in de eerste helft de betere ploeg en beheersten het middenveld daar waar de Vogels het voorlopig af lieten weten. De grip hierop zou na de rust terugkeren. Dat de thuisclub door Jaap van Dijken de leiding nam was niet verwonderlijk na de eerste dadendrang. De nummer 5 schoot een breedtepass diagonaal in de verre hoek. Terecht op dat moment. De –vandaag geheel witte- Vogels trachtten de schade te repareren maar kwamen niet verder dan een door doelman Roman Nijland gepareerd schot van Tjin Asjoe en een aantal net-niet situaties binnen de zestien. Aan de overzijde vergat de thuisclub de marge te verruimen na slordigheden in de Katwijkse gelederen.

Nadat ACV in het begin van de tweede helft even dreigend was, pakte FCR de draad op en zag het een kopbal van Neville Ogidi Nwankwo naast vliegen. De snelle omschakeling van de thuisclub sorteerde bijna effect maar doelman Yannic Augustinus pareerde en vervolgens werd het leer van de lijn gehaald daar waar de thuisclub reeds dacht te mogen juichen. Trainer Duivenvoorden bracht verse krachten in en Julian Dobbe en Edin Bibuljica waren goed voor nieuwe impulsen. De Vogels waren weer herkenbaar.

Bibuljica is als middenvelder ook doelgericht en zijn eerste schot moest Nijland lossen maar geen Vogel in de buurt om de rebound te verzilveren. Van oorsprong middenvelder Dobbe als gelegenheidspits werkte zoals altijd hard. Er zat weer geloof en het goede gif in het team. Tussentijds wist doelman Augustinus met een goede redding zijn team in de race te houden. Vervolgens schoot Bibuljica vanaf randje zestien de bal onhoudbaar achter Nijland en de arbiter wees naar het midden. De late gelijkmaker leek een feit. Leek. Zijn assistent had blijkbaar –zeker geen buitenspel van de schutter- iets gezien waardoor de treffer werd geannuleerd.

Een domper en tevens een injectie om nog alles te geven in de blessuretijd. Het resulteerde in de eerder vermelde penalty die door Dennis Bakker werd benut. Een vorm van gerechtigheid? In ieder geval voor de wijze waarop de Katwijkse formatie zich in de tweede helft terug knokte in de wedstrijd.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Ogidi Nwankwo, Michel, De Haas (46. Noordam), Bakker, De Beste, Bijen (58. Bibuljica), Van Leeuwen, Rutgers (58. Dobbe), Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 17. Van Dijken 1-0. 90+5. Bakker 1-1 (pen).

Remco Mentink sprak met Roy van Leeuwen, eenmaal op de terugreis vanuit Assen. Hier te beluisteren:

Een paar dagen geleden werd duidelijk dat FC Rijnvogels in de beker uitkomt op eigen bodem tegen SC Cambuur. Duivenvoorden: ,,Een prachtige loting en de club gaat er een happening van maken. Normaliter zijn we kansloos en is een uitslag van 0-5 logisch, maar in elke bekerronde komt je wel verrassingen tegen. Zeg nooit nooit, maar het is in elk geval een gewenste loting.”

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read