HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels sneuvelt in extremis (plus nabeschouwing)

FC Rijnvogels sneuvelt in extremis (plus nabeschouwing)

-

Derde divisie (zaterdag)- Zoals vaak eerder in dit seizoen waren het de Vogels die bij het scheiden van de markt nog een puntje en soms ook drie over de streep trokken. In Rijssen op het fraaie sportpark De Koerbelt viel er heel wat na te koeren toen het kwartje dit keer voor de Katwijkers de verkeerde kant op viel.

De dadendrang om alsnog de volle buit binnen te halen in plaats van het zwaar bevochten punt te koesteren werd fataal. Excelsior ’31 trok met 2-1 aan het langste eind. In de 93e minuut velde Jasper Veltkamp met zijn tweede treffer het vonnis met een simpele rebound nadat Givan Werkhoven keihard op de paal had geknald. Het was voor de laagvlieger de apotheose na een duel waarin zij voor de rust al ruim afstand hadden moeten nemen maar door een treffer van Veltkamp slechts op 1-0 bleven steken.

Daarmee kwamen de Vogels goed weg en hield het perspectief op een betere tweede helft. De eerste helft was onder het niveau van de bezoekers die gewaarschuwd hadden moeten zijn na de verrassende 1-1 van Excelsior ’31 bij DVS ’33 Ermelo. Een boost voor de staartploeg die in deze wedstrijd aantoonde in het eerste bedrijf de bovenliggende partij te zijn en de Vogels geen kans gaf om het bekende spelletje te spelen. Vroeg drukken zetten en verzorgd de aanval zoeken. Het was aan de beste Katwijker, doelman Yannic Augustinus te danken dat de schade beperkt bleef.

Trainer Thomas Duivenvoorden kon nog niet beschikken over Dennis Bakker en in de ochtenduren meldde spits Sieb Rutgers zich ziek zodat de FC zonder echter diepe spits speelde. Julian Dobbe moest de leemte invullen. De middenvelder is altijd ijverig maar geen goaltjesdief. Daar komt bij dat Roy van Leeuwen en Virgil Tjin Asjoe op de flanken ook niet de vorm van de dag etaleerden en de defensie van de thuisclub niet al te vaak in verlegenheid brachten. Alleen middenvelder Tom Bijen waagde twee doelpogingen die door doelman Amos Wesseh simpel onschadelijk werden gemaakt.

In de tweede helft kwamen de Katwijkers beter uit de kleedkamer. Zij kregen meer grip op de tegenstander en nu werd het een echte wedstrijd. De grote makke aan Rijnvogel zijde was dat combinaties vast liepen en lange ballen niet altijd zuiver waren. Maar het tij leek gekeerd. Halverwege de tweede helft voorkwam Augustinus in een 1 tegen 1 situatie een tweede treffer en hield zijn team in de race. Verse krachten Peer van Paasen en Victor van Montfort werden ingebracht en de laatste fase van de wedstrijd heersten de Vogels die op weg leken naar de gelijkmaker. Deze bleef niet uit en Tom Bijen trok de zaken recht, 1-1.

Na een actie van Roy van Leeuwen werd de bal nog voor de lijn weggehaald waardoor de 1-2 teloor ging. Het uurwerk wees al over de 90 minuten aan toen Excelsior ’31 nog eenmaal aanzette en de eerder vermelde winnende treffer noteerde. Na de laatste aftrap nog eenmaal een Rijnvogel aanval. Van Leeuwen zette voor en met een snoekduik kopte Bijen in de hoek waar met een prachtige reflex doelman Wesseh de winst voor zijn team zeker stelde.

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Nwankwo, Michel, Noordam (67. Van Montfort), De Beste, Bijen, Bibuljica (81. Jansen), Van Leeuwen, Dobbe (67. Van Passen), Tjin Asjoe.

Scoreverloop: 10. Jasper Veltkamp 1-0. 80. Bijen 1-1. 90+3 Veltkamp 2-1.

Beluister hier de nabeschouwing van Remco Mentink met doelpuntenmaker Tom Bijen: