HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels stijgt op ranglijst na knotsgekke overwinning

FC Rijnvogels stijgt op ranglijst na knotsgekke overwinning

-

FC Rijnvogels heeft een knotsgek duel tegen Harkemase Boys met 4-3 gewonnen. Vier minuten voor tijd keek FC Rijnvogels nog tegen een 2-3 achterstand aan, maar een minuut voor het eindsignaal ontpopte Sieb Rutgers zich tot matchwinner. Trainer Thomas Duivenvoorden sprak van de slechtste wedstrijd in zijn tijd op De Kooltuin, maar het gevoel dat na afloop overheerste vertelt een ander verhaal.

De wedstrijd tussen FC Rijnvogels en Harkemase Boys begon tam. Beide ploegen behaalden hun niveau niet en de bezoekers hadden daarnaast last van de wind. De eerste kans van de wedstrijd liet dan ook een kwartier op zich wachten. Sieb Rutgers probeerde Erick Jansema met een stiftje te verrassen, maar de doelman reageerde attent. Even later nam Dennis Bakker het doel van Harkemase Boys onder vuur, maar ook de middenvelder stuitte op de keeper.

Blunder Jansema

Na een half uur werd Harkemase Boys wat sterker, met een kans voor Thomas Prinsen tot gevolg. Yannic Augustinus pakte de bal uit de linkeronderhoek en hield daarmee zijn doel schoon. Dat lukte hem vijf minuten later niet nog een keer, omdat Milan de Koe vanuit een vrije trap van Jelle de Graaf de 0-1 binnen kopte. Het leek er op dat de bezoekers deze voorsprong vast konden houden tot aan de rust, maar een blunder van doelman Eric Jansema leidde de gelijkmaker in. Een vrije trap van Dennis Bakker werd gekraakt door de muur en rolde daardoor richting de tweede paal. De bal leek eenvoudig opgevangen te worden door Jansema, maar schoot door zijn benen heen richting de achterlijn. Roy van Leeuwen gaf het laatste zetje en bepaalde de ruststand op 1-1.

Kwijt

Na rust was FC Rijnvogels het kwijt. Harkemase Boys had het speloverwicht en de wind werkte ook meer in hun voordeel. Tien minuten na rust scoorde Joris Adams de 1-2 op aangeven van Sven Hazewinkel, een doelpunt dat niet uit kon blijven. Vier minuten daarna scoorde de bezoekers wederom, ditmaal via Thomas Prinsen. Hij was het eindstation van een mooie aanval en schoot de 1-3 binnen. Doelman Augustinus hield zijn ploeg nog enigszins in leven en voorkwam een vierde tegentreffer met een schitterende redding.

Aansluitingstreffer

FC Rijnvogels werd in het zadel geholpen door Harkemase Boys. Na een ruim uur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop, na een overtreding van De Koe. Dennis Bakker benutte de penalty en bracht het geloof terug bij de supporters van FC Rijnvogels. Augustinus moest daarna echter flink aan de bak om een nieuw tegendoelpunt te voorkomen. Onder meer een één-op-één situatie met De Koe werd gekeerd door de doelman, waardoor de ploeg van Duivenvoorden mocht blijven hopen op een resultaat.

Karakter

FC Rijnvogels heeft zich dit seizoen al meerdere keren getoond als een ploeg met karakter, iets wat in de slotfase tegen Harkemase Boys wederom naar boven kwam drijven. De Katwijkers bleven naar mogelijkheden zoeken en kwamen vier minuten voor tijd op gelijke hoogte via Bakker. De 3-3 gaf de roodzwarten energie, waardoor ook werd gezocht naar een winnend doelpunt. Een minuut na de gelijkmaker kreeg Rutgers een grote kans om drie punten binnen te halen, maar hij schoof de bal voor het doel langs.

Wonderbaarlijke ontsnapping

Wéér een minuut later kreeg Rutgers een herkansing. Van Leeuwen werd weggestuurd richting het vijandelijke strafschopgebied en hield oog voor zijn medespeler. Rutgers werd aangespeeld en schoot vlak voor tijd de winnende 4-3 binnen. Zijn doelpunt was het slot van een spectaculaire middag die uiteindelijk tekenend was voor het karakter van FC Rijnvogels. Er werd niet goed gevoetbald, maar toch was de sfeer op De Kooltuin opperbest. De ploeg van Duivenvoorden kroop door de naald en pakte in extremis de overwinning af van Harkemase Boys. Het levert de Katwijkers nu een mooie zesde plek op in de derde divisie.

Augustinus: ,,We stonden niet helemaal aan vandaag, zoals de manier waarop we druk zetten en strijd leverden. We misten wat scherpte, maar op het einde lieten we zien dat we met strijd heel ver kunnen komen. Na de 1-3 had ik niet het idee dat we het nog iets ging worden, maar na de 3-3 wist ik dat we hem nog zouden maken. Sieb schoot hem mooi binnen! Het is voor mij daarnaast een overwinning an sich dat ik de ploeg met een aantal reddingen in het spel heb weten te houden.”

FC Rijnvogels – Harkemase Boys 4-3 (1-1): 36. 0-1 De Koe, 42. 1-1 Van Leeuwen, 55. 1-2 Adams, 59. 1-3 Prinsen, 62. 2-3 Bakker (strafschop), 86. 3-3 Bakker, 88. 4-3 Rutgers

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (C), Michel, Tjin-Asjoe, Bakker, Van Leeuwen, Ogidi Nwankwo, De Beste, Bijen (45. Bibuljica), Noordam (66. Dobbe) Rutgers (90. De Haas)

Harkemase Boys: Jansema, De Koe, Achuna, Voest (C), De Graaf, Postma, Deuling (71. Beimers), Hazewinkel, Prinsen (71. Hoekstra), Adams (79. Bruintjes), Gootjes.

Verslag: Gert Barnhoorn

Foto’s: Piet van Kampen