vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels viert kampioenschap intens

FC Rijnvogels viert kampioenschap intens

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- FC Rijnvogels werd op 4 juni officieel kampioen, maar achteraf mag gesteld worden dat de Katwijkers het kampioenschap hebben binnengehaald op basis van het gehele seizoen, maar vooral in de duels tegen Capelle en ARC. Beide concurrenten werden onlangs verslagen en daarmee werd de hoogste stek min of meer veilig gesteld. Zwaluwen kreeg geen poot aan de grond op de Kooltuin en de Katwijkers waren met 2-0 uitermate mild voor de ploeg die wel de nacompetitie behaalde (al vroeg in het seizoen), maar naar verluidt niet wil promoveren.

Met promotie werd op de Kooltuin geen rekening gehouden aan de vooravond van het seizoen. Er stond een aardige ploeg die het tegenstanders lastig zou kunnen maken, maar niet van het niveau van onder meer Capelle, Smitshoek, SC Feyenoord en Achilles Veen. Tegen dergelijke selecties en hoge budgetten zou het niet opgewassen zijn. Zo was de gedachte. Toch liet de ploeg van Thomas Duivenvoorden vanaf de start leuk aanvallend voetbal zien en er zat gif in de ploeg. Het leidde ertoe dat de koppositie zelfs werd ingenomen.

Vanaf de herstart na de coronabreak haperde het team. Voetballend gezien werd het niet eens veel minder, maar opeens bleven de resultaten uit. Duivenvoorden sprak uit dat zijn ploeg er weer bovenop zou komen, maar halverwege de maand maart leken de Vogels toch echt kansloos voor de titel. De trainer en de ploeg hielden het vertrouwen en het kwam goed. En hoe! De Katwijkers wonnen alle wedstrijden en moesten enkel Smitshoek in een onderling duel voor laten gaan, waarbij de Barendrechters wel een soort van per ongeluk wonnen.

Die uitglijder deed even pijn, maar uiteindelijk pakte FC Rijnvogels de regie en gaf de voorsprong ook niet meer weg. Het oogde solide en er stond wekelijks een team dat voor elkaar vocht en dat bereid was vuile meters te maken. Verzaken was er niet bij en de volgers sloten de ploeg in de harten. Duivenvoorden werd alom geprezen en de trainer maakte het gehele seizoen indruk met zijn speel-en zienswijze. De puzzelstukjes vielen in elkaar en zo werd de titel in de wacht gesleept en is de derde divisie de beloning na een dijk van een seizoen.

Tegen Zwaluwen opende Roy van Leeuwen de score na goed voorbereidend werk van Dennis Bakker. De thuisploeg was vrijwel enkel te vinden op de helft van de Vlaardingers en doelman Arie van der Niet had zich net zo goed niet hoeven omkleden. Toch stond het halverwege pas 1-0. Dezelfde Van Leeuwen maakte na een heerlijke aanval via Julian Dobbe en Tom Bijen aan alle onzekerheid een eind. Dat het uiteindelijk geen 6 of 7-0 werd, ach, daar had niemand het meer over na afloop.

Veel beeld-en geluidsmateriaal kwam al voorbij, maar ook morgen zal onze redactie nog eens stilstaan bij het kampioenschap van de sympathieke club uit Katwijk. Aan de 1e Mientlaan zal men er vermoedelijk geen genoeg van krijgen.

FC Rijnvogels- Zwaluwen 2-0 (1-0). 6. Van Leeuwen 1-0, 55. Van Leeuwen 2-0. Scheidsrechter: Boringa.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, Van Heiningen (87. De Haas), Michel, Driebergen, De Beste, Bakker (73. Schonenberg), Dobbe (87. Melissen), Tjin-Asjoe (65. Lima Duarte Lopes), Bijen (73. Ossevoort), Van Leeuwen.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read