HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGeen pole position voor FC Boshuizen

Geen pole position voor FC Boshuizen

-

Eerste klasse B- Donderdagavond stond voor FC Boshuizen een belangrijk treffen met het bezoekende Sarto uit Tilburg op de agenda. Winst van de Leidenaren, en puntverlies van de eveneens op donderdagavond spelende concurrent Unitas ’30, zou FC Boshuizen onbetwist op nummer 1 zetten. Het nipte verlies voor de Leidenaren (0-1) en de 11-0 winst voor Unitas op DOSKO smaakte uiteindelijk zuur volgens de teleurgestelde trainer Roberto Escudero.

,,De jongens waren echt stuk na de wedstrijd. Maar we hebben de nederlaag over onszelf afgeroepen. Als je het eerste half uur van de wedstrijd zag dan hadden er zeker twee in gemoeten. Bij ons ontbrak het aan scherpte. De keeper van Sarto had geen bal klem bijvoorbeeld. Maar niemand reageerde daar alert op. We waren continu een fractie te laat met alles.”

De grootste kans van de eerste helft ontstond gelijk al na drie minuten spelen voor de Kadeclub. Een afstandsschot van Edin Bibuljica belandde op de vuisten van doelman Jens Cruijssens, waarna de bal in de rebound voor open doel hard op de lat werd geschoten door Denzel James. Het was Boshuizen menens alleen ontbrak de effectiviteit.

Richting de rust raakten de gemoederen wat verhit over en weer en dat pakte niet voordelig uit voor de thuisploeg. Het veldspel werd moeizamer en Sarto leek juist meer in hun kracht gezet te worden. Op slag van rust volgde het enige moment van de eerste helft voor de bezoekers dat ze in het doelgebied van Boshuizen konden geraken. Dat was via een hoekschop, maar die viel goed voor de voeten van Ward Kempenaars die de Leidse ploeg pijn deed. Als in een flipperkast raakte de bal meerdere spelers en belandde uiteindelijk in het doel van FC Boshuizen.

De tweede helft begon als de eerste met gelijk twee kansen achter elkaar voor de Leidenaren. Eerst miste de ingevallen Shabani Rajabu voor open doel en in minuut 48 kwam Ahmed Vandi alleen op doelman Jens Cruijssens af maar die liet zich niet door de aanvaller verrassen. Sinds hun doelpunt toonden de bezoekers steeds meer lef en raakten zij op dreef. Escudero: ,,Sarto heeft naar hun vermogen gespeeld en waren daarmee effectief. Maar nogmaals wij hebben dat laten gebeuren.”

Halverwege de tweede rondgang zette Kempenaars voor op Jules Swaak, die trachtte de Tilburgse voorsprong uit te bouwen, maar doelman Mohamed Zlaouia dook de bal er knap uit. De spanning nam toe en de aanvallen van beide ploegen golfden op en neer. Een vrije trap van Bibuljica werd vervolgens weer niet klem vast gepakt door Cruijssens, alleen wéér profiteerde de thuisclub hier niet van.

In het laatste kwartier leek de gelijkmaker te vallen door een doelpunt van Guy Smith maar arbiter Ramon Westhoff floot op aangeven van de grensrechter voor buitenspel. FC Boshuizen schoot fel in het verweer daartegen. Niet zozeer over het buitenspelmoment, als wel over het voordeel wat aan hen gegeven zou zijn. Voorafgaand aan het buitenspeldoelpunt van Smith werd Frank van Gils achter op zijn hielen getikt binnen het zestienmetergebied volgens de Leidenaren. Zij verkeerden in de veronderstelling dat de voordeelregel was toegepast en waren zwaar verbouwereerd toen de arbiter het doelpunt alleen als buitenspel beoordeelde. Volgens de gastheren had er dan alsnog een penalty moeten volgen. De commotie mocht niet baten. Sarto speelde de wedstrijd knap uit en FC Boshuizen liet zeker in verdedigend opzicht steeds meer steken vallen.

Escudero: ,,Richting het einde van de wedstrijd speelden we nog maar met twee man achterin. Dan is het niet vreemd dat je onder druk komt te staan. We moesten wel alles op de aanval zetten. Dit was een wedstrijd voor de eerste plek en daar waren we ook op gebrand. Maar we kunnen het niet meer terugdraaien. We zijn nog niet op de helft van de competitie dus er kan nog van alles gebeuren. Wij gaan dit verlies snel van ons afzetten want zondag moeten we er weer staan.”

FC Boshuizen- Sarto 0-1 (0-1) 44. Kempenaars 0-1.

Opstelling FC Boshuizen: Zlaouia, Smith, Hamdi, Van Gils, Bibuljica, Zenzen, Vandi, Cabrera Ortega (Shabani 46), Voorn, Maatoug (Lobo 69), James (Mouchih 69)

Opstelling Sarto: Cruijssens, Tim Mutsaers (Den Biggelaar 40), Toemen, Furrer, Van Bokhoven (Wupping 27), De Kort, Kempenaars, Stan Mutsaers, Swaak, Van Bladel, Hesselberth