zaterdag, december 9, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGemakzuchtig FC Boshuizen bijt tanden stuk op DOSKO

Gemakzuchtig FC Boshuizen bijt tanden stuk op DOSKO

-

Eerste klasse B (zondag)- Als favoriet van start gaan betekent het risico van de daarmee gepaard gaande valkuilen. Te gemakzuchtig voetballen, net dat stapje extra niet doen, wel geloven dat een teammaat je foutje herstelt en te zelfzuchtig zijn. DOSKO zag tot genoegen dat FC Boshuizen zich schuldig maakte aan onderschatting en haalde lachend de drie punten op in Leiden.

Door Ons Samenspel Komt Overwinning  had de eerste twee wedstrijden verloren en kregen maar liefst acht doelpunten om de oren. De twee backs die normaliter in de basis stonden, moesten vanwege blessures noodgedwongen vervangen worden door jeugdspelers, dus het zelfvertrouwen lag niet aan de kant van de bezoekers uit Bergen op Zoom.

Tot hun geluk haperde de aanvalsmachine van de Leidenaren die de eerste twee  wedstrijden nog zoveel indruk maakte. Het was zelfs DOSKO dat na een kwartiertje op voorsprong kwam. Na een overtreding van een FC Boshuizen speler, en wat discussie, binnen/buiten het zestienmetergebied, belandde de bal uiteindelijk op de stip. Een buitenkansje voor Marouan Moukouh, die op het allerlaatste moment een plekje in de basis kreeg.

De 0-1 had geen onoverkomelijk probleem kunnen zijn, ware het niet dat de geel-blauwen de problemen te laconiek oppakten. Te vaak werd een oplossing gezocht in de lange bal en te veel duels werden verloren.

Direct na rust leek FC Boshuizen wakker geworden en werd DOSKO onder druk gezet. Het raffinement ontbrak echter om doelman Andy Steging onder druk te zetten. Sterker nog, de goalie stond zelfs aan de basis van de 0-2. Een verre uittrap stuiterde precies tussen de laatste man van de Leidenaren en de uitlopende keeper Oussama Zayzaoui. Marvin Bedaf was er als de kippen bij om het leer met een puntertje over Zayzaoui heen te wippen. FC Boshuizen hing in de touwen en kon in de resterende tijd niet meer opkrabbelen.

Silvanio Fortes Rodrigues Sernedo was niet onder de indruk: ,,Je moet er elke week staan. Vandaag was dat niet het geval. We losten het niet voetballend op, maar zochten de lange bal. Met onderschatting of gemakzucht heeft het volgens mij niets te maken. Volgende keer staan we er gewoon, deze nederlaag verandert daar helemaal niets aan.”

Volgende week kan FC Boshuizen, waar Omar Hamdi met twee keer geel op zak kort voor tijd moest inrukken tegen DOSKO, de woorden van Fortes Rodrigues Sernedo direct een steun in de rug geven als de degens worden gekruist met Best Vooruit dat alle drie de wedstrijden in winst omzette. De Leidenaren zakten voor het moment weg naar de vijfde plaats.

FC Boshuizen-DOSKO 0-2 (0-1). 15. Moukouh 0-1, 73. Bedaf 0-2.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hamdi, Van Gils, Ridrigues, Sernedo Fortes, Bojaada, Rajabu, Marengo, Voorn, Lobo, Cabrera Ortega, Abdul.

Basisopstelling DOSKO: Steging, Timmers, Bart Dietvorst, Castenmiller, Nuytemans, Rommens, Nagtzaam, Bedaf, Moukouh, Rob Dietvorst, Meeus.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt later vandaag!)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read