HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGemengde gevoelens bij UVS na gelijkspel tegen Nootdorp

Gemengde gevoelens bij UVS na gelijkspel tegen Nootdorp

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Op de Kikkerpolder kwam UVS niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Nootdorp. Gezien het verloop van de wedstrijd was dit voor de Leidenaren alsnog een goed resultaat. Alleen vloog de gelijkmaker door Nootdorp er in de 97e (laatste) minuut in. De duidelijk zichtbaar teleurgestelde Mart Spierdijk na afloop: ,,Nootdorp verdiende dit punt op basis van de tweede helft zeker. Maar als de gelijkmaker zo laat in de blessuretijd valt, voelt het als een zwaar verlies.”

Het had al vroeg raak moeten zijn voor de blauwwitten. Loyd van der Wilden trok na een paar minuten spelen voor vanaf links en via Marvin Sloos kwam de bal bij Thijs de Roy van Zuydewijn die de voorsprong niet kon realiseren. Niet veel later stak de goed spelende, en hard werkende Boy Tetteroo teamgenoot Raul Dubbeldeman slinks weg, maar die aaide met zijn buitenkant rechtervoet langs de bal, waardoor die onvoldoende vaart en richting mee kreeg. In de 10e minuut viel vanuit een dood spelmoment de verdiende treffer voor UVS. Van der Wilden plaatste met een vrije trap op rand zestienmetergebied de bal in de hoek.

De Leidenaren waren de betere partij. Nootdorp zette er voetballend te weinig tegenover en leek dat na een klein half uur zat te zijn. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks moet Nootdorper Randy Stanneveld gedacht hebben. Via een spijkerharde overtreding op het middenveld op Sven Verlaan keerde Stanneveld het tij. Het was op zijn minst verbazend dat hij hier geen enkele kaart voor kreeg.

Spierdijk (foto) over dit moment: ,,Of we ons door deze overtreding op Sven als reactie te veel naar achter lieten drukken is moeilijk te zeggen. Maar hier kantelde wel de wedstrijd en verloren we de grip. Terwijl we aanvallend prima speelden en achterin stond het ook goed.”

Nootdorp trainer Marco Jalink maande zijn ploeg om “korter op de man te spelen” en dat was terug te zien in het veld. Mohammed Ouarakki en Stanneveld veroverden de bal en kwamen vliegensvlug op voor de bezoekers. Alleen de inlopende speler stond buitenspel. UVS liet zich hier te makkelijk wegzetten. Duidelijk kregen de Nootdorpers meer de overhand maar echt heel gevaarlijk werden zij niet. UVS herpakte zich dikwijls, en kreeg tot aan de rust via De Roy van Zuydewijn en Dubbeldeman zelfs nog wat scoringskansen.

De tweede helft begon al vroeg met aanvalsdruk van Nootdorp. Joey van Maaren was hard op weg naar de gelijkmaker maar Jeffrey van Kempen belette hem de doorgang. Het waren de bezoekers die na rust vaak het heft in handen namen, maar UVS leek de druk nog steeds  goed te weerstaan en af te stevenen op die belangrijke driepunter. Vooral doelman Wesley Kerkvliet stond Nootdorp lelijk in de weg. Kerkvliet haalde richting het einde van de wedstrijd zoveel ballen eruit, dat het onmogelijk leek dat de 1-1 nog zou vallen. De scheidsrechter was echter een man van de klok en trok er zeven minuten bij.

En juist in de door UVS onverwacht vele minuten blessuretijd trok Nootdorp de stand gelijk. Rodney Ebing liet de bal op hoop van zegen op zijn hoofd stuiteren en die viel net te hoog voor Kerkvliet binnen. Woede, onbegrip, teleurstelling alles kwam naar buiten aan Leidse kant, maar dit is  nu eenmaal voetbal. En uiteindelijk was de einduitslag ook wel terecht.

Spierdijk tenslotte: ,,We mogen blij zijn met dit punt maar de ranglijst wijst uit dat we in de gevarenzone staan. We moeten er voor waken niet te gaan denken dat de punten vanzelf wel komen, want vanzelf gaat niets in deze klasse. We moéten de punten af gaan dwingen en daar past geen enkele vrijblijvendheid bij. Op de trainingen moeten we hier al mee beginnen.”

UVS – Nootdorp 1-1 (1-0). 10. 1-0 Van der Wilden. 90.+7. 1-1 Ebing.

Opstelling UVS: Kerkvliet, Sloos, Sven Verlaan, Van Kempen (88. Lars Verlaan), De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman (65. Geus), Leugering, Tavilla (80. Hulters), Tetteroo, Van der Wilden, Spierdijk (80. Pison)

Opstelling Nootdorp: De Leeuw, Drenthe (46. Pieper), Lo Monaco, Ouarraki, Romeijn, Verhagen, Stanneveld (80. Hulst), Maaren, Ebing, Cijntje (75. Burke), Ligeon