HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseHet valt even niet bij FC Rijnvogels

Het valt even niet bij FC Rijnvogels

-

Hoofdklasse A (zaterdag) – De kraker tussen Zwaluwen en Rijnvogels is geëindigd in een gelijkspel (1-1). Beide ploegen kwamen in Vlaardingen één keer tot scoren, wat betekent dat Capelle en Smitshoek de grote winnaars zijn van dit treffen.

De wedstrijd tussen Zwaluwen en Rijnvogels begon rustig, zonder kansen voor beide teams. De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam van de bezoekers. Willem Schonenberg kreeg de bal uit een hoekschop op het hoofd, maar zijn kopbal miste kracht noch richting. De eerste kans voor Zwaluwen ontstond via Etson Galong, maar doelman Arie van der Niet- terug tussen de palen- reageerde scherper dan de aanvaller en voorkwam daarmee een doelpoging.

De eerste helft van de wedstrijd stond vooral in het teken van overtredingen, maar echte kansen bleven uit. In de negentiende minuut was er een opvallend moment, na een harde tackle op Jesse Driebergen. Driebergen lag op de grond en waar Rijnvogels overtuigd was van een vrije trap, nam Zwaluwen snel een inworp waaruit een kleine kans ontstond. Een hevig protest van Schonenberg leverde hem een gele kaart op. De tweede gele kaart voor de bezoekers kwam op naam van Driebergen, na een spijkerharde overtreding op Adair Veiga Lopes.

De grootste kans in de eerste helft was voor Lopes, maar hij verzuimde het om de thuisploeg op voorsprong te schieten na dertig minuten. Andere kansen heeft Zwaluwen in de eerste helft niet gehad, daar waar Rijnvogels nog tweemaal dreigend was voor de rust. Een steekpass op Roy van Leeuwen werd afgevlagd voor buitenspel en Tom Bijen liet een grote kans liggen na veertig minuten. De aanvaller werd vrijgespeeld op de zestien, maar raakte de bal verkeerd.

In de openingsfase van de tweede helft pakte Virgil Tjin-Asjoe de derde gele kaart, na een overtreding op Mauro Kloppert. Er ontstonden wat meer kansen in de wedstrijd en in de 54e minuut viel het eerste doelpunt. Zwaluwen scoorde de 1-0 via Lopes, na goed voorbereidend werk van Kloppert. Vlak daarna kwam er een volgende kans voor Zwaluwen, maar de bal ging vlak voor het doel langs.

Trainer Thomas Duivenvoorden reageerde op de achterstand door Bijen te vervangen door Quincy Does. Een wissel die goed uitpakte, want Rijnvogels creëerde meer kansen . Wat volgde was een discutabel moment in de zestien van Zwaluwen, waar de scheidsrechter niet floot voor een opzichtige duw in de rug van Does. Duivenvoorden besloot een tweede wissel toe te passen en wisselde aanvoerder Dirk-Jan van der Oever voor Leonard de Beste. Een minuut na deze wissel kwam Rijnvogels dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Julian Dobbe ging centimeters langs de kruising. In dezelfde minuut scoorde Rijnvogels wel de 1-1 via invaller Does. Hij schoot vanaf de zestien via de binnenkant van de paal de bal binnen voor de gelijkmaker, dit na ruim zeventig minuten spelen.

Duivenvoorden besloot vervolgens een verdedigende wissel toe te passen en haalde Dobbe uit het veld. Hij werd vervangen door Reno van Heiningen. De invaller kreeg tien minuten voor tijd een enorme kans uit een vrije trap, maar zag zijn poging rakelings naast gaan. De laatste tien minuten kregen beide ploegen nog kansen op een winnende treffer, met de grootste kans voor Zwaluwen via Kloppert. Een goede verdedigende actie van Schonenberg zorgde ervoor dat invaller Pjotr Jongste niet af kon drukken. Het laatste wapenfeit in een chaotisch slot kwam uiteindelijk van Shayron Curiel, maar zijn schot eindigde in het vangnet achter het doel van de Katwijkers.

Zwaluwen en Rijnvogels waren aan elkaar gewaagd in een wedstrijd waar beide ploegen alles gaven voor de overwinning. De meeste kansen waren voor de Katwijkers, maar uiteindelijk scoorden beide ploegen even vaak in een vermakelijke wedstrijd in Vlaardingen.

Duivenvoorden: ,,Ik vind 1-1 geen terechte uitslag. Naar mijn mening waren we in de eerste helft op alle fronten de betere. De tweede helft kantelde dat beeld de eerste twintig minuten, nadat Zwaluwen wat opportunistischer ging voetballen. Hij viel één keer goed in de zestien en die ging erin. Later maken we de meer dan terechte gelijkmaker en daarna denk ik dat we een aantal keer dreigend waren voor de winnende. Die viel niet en dat is vervelend, maar ik weet wat er in deze groep zit en dat komt vanzelf weer goed. De laatste weken morsen we teveel en onnodig, maar we staan er nog altijd prima voor.”

Zwaluwen – Rijnvogels 1-1 (0-0). 54. Lopes 1-0, 72. Does 1-1.

Basisopstelling Zwaluwen: De Jong, Groen, Van Oeveren, Mazlum, Labid, Fortes, Van Prooijen, Lopes, Galong, Kloppert, Klaris.

Opstelling Rijnvogels: Van der Niet, Van der Oever (71. De Beste), Michel, Ossevoort, Tjin-Asjoe, Driebergen, Reyneveld, Van Leeuwen, Schonenberg, Dobbe (75. Van Heiningen), Bijen (61. Does).