vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseHoofdklasse A (voorbeschouwing): Verre reis voor FC Rijnvogels

Hoofdklasse A (voorbeschouwing): Verre reis voor FC Rijnvogels

-

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 op de wedstrijdkalender. Nummer twee van onder tegen nummer twee van boven. Een (papieren) wereld van verschil. Soms zijn de verschillen op de groene mat niet zo groot, zeker als de staartclubs zich traditiegetrouw gaan roeren. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen kwamen de Groesbekers op bezoek op de Kooltuin en de Vogels wisten pas in de laatste minuut de 2-1 winst binnen te halen. Dus leek er destijds nog weinig krachtsverschil. Hoe anders is het Achilles ’29 vergaan dat al tijden het degradatiespook ziet rondwaren daar waar de mannen van trainer Thomas Duivenvoorden nog in de race voor een mogelijke prijs zijn.

Afgelopen zaterdag verloren de witzwarten met slechts 0-2 van het sterke ARC en wonnen de Katwijkers maar nipt met 2-1 van Scherpenzeel. De frontlinie van de thuisclub schoot slechts 17 raak en de Katwijkse schutters maar liefst 66 keer. Ook een wereld van verschil. Het zijn maar gegevens. Een gegeven is dat de Rijnvogels de tegenstander op geen enkele wijze mogen onderschatten want daarin schuilt het grootste gevaar. Een gewaarschuwd team telt voor twee.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read