HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseJaco van der Bent (Valken’68) zet grasmat VELO niet op de werelderfgoedlijst!

Jaco van der Bent (Valken’68) zet grasmat VELO niet op de werelderfgoedlijst!

-

Eerste klasse A (zaterdag) – ,,Laat ik eerst maar alle geruchten de wereld uit helpen na deze 0-0 bij VELO waarmee eigenlijk alles over de wedstrijd is gezegd. Dit is mijn laatste seizoen bij Valken’68. En we gaan er alles aan doen om dit seizoen zo goed mogelijk te eindigen. Maar voor mij gaat het echt niet meer om trainen te combineren met 4.00 uur opstaan voor mijn werk. Dus volgend jaar ga ik met oude voetbalvrienden lekker in het vierde van Quick Boys ballen. En ik hoop op een beter veld dan vanmiddag uit bij VELO”, aldus de enthousiast verhalende Valken’68-aanvaller, Jaco van der Bent.

Met de 2-2 thuis tegen dit stugge Westlandse team, en de stand op de ranglijst met beide verenigingen met 19 uit 14 met ook een gelijk doelsaldo, kon de euro op deze zaterdagmiddag alle kanten oprollen. Het was de thuisploeg op Sportpark VELO (Verdedig En Loop Op) die het eerste half uur gevaarlijker was. Ze kregen ook de grotere kansen, maar wisten die niet te verzilveren. Van der Bent, sprekende als dé vertegenwoordiger van het bedrijf dat kunstgras voor sportaccommodaties levert: ,,Maar door het bar slechte veld met overal pollen waardoor de bal alle kanten kon op stuiteren, kwamen zij ook niet aan goed voetbal toe. We kregen in de loop van de eerste helft toch meer grip op hun spel, maar niet op het grasveld, en bleef het maar moeizaam allemaal”.

Trainer Alan Campfens was er heel duidelijk over in de rust. ,,Hij gaf duidelijk aan om het achterin dicht te houden om dan te hopen op een geslaagde uitval. We kregen dan wel wat halve kansjes na rust en werd het ook nog menig zweetmomentje voor onze meegereisde supporters. Want in blessuretijd kregen zij diverse hoekschoppen die vaak voor gevaar zorgden. Maar uiteindelijk leverde deze ‘strijd’ voor ons één punt op en daar mogen we gewoon tevreden mee zijn. Maar ook de VELO-spelers baalden van dit veld. Er wordt al veel langer over geklaagd dus er waren zelfs vertegenwoordigers van de gemeente Westland langs de lijn aanwezig om met eigen ogen de klachten in een echte wedstrijd te kunnen meemaken. Ik ben dol op echt gras, maar dit was drie keer niks”, aldus Van der Bent.

Valken’68 bleef met dit gelijke spel zesde met 20 uit 15 waar VELO dan ook natuurlijk één plekje hoger bleef staan met 20 uit 15. Komende zaterdag wacht de zware thuiswedstrijd tegen Nootdorp, waar eerder met 3-0 van werd verloren. Maar deze ploeg verslikte zich zaterdagmiddag als tweede op de ranglijst onverwacht met 0-4 in ZOB, de hekkensluiter in deze eerste klasse A. Van der Bent: ,,En daar wonnen wij uit vorige week dan van met 0-1 door het eerste doelpunt van Sammy Zandbergen. Je ziet hoe raar het kan lopen.”

Hoeveel wedstrijden hij nu voor Valken’68 heeft gespeeld weet Van der Bent niet. Of hij met een platte kar door het dorp gaat als bedankje voor zijn inzet of dat er een benefietwedstrijdje is aan het einde van dit seizoen weet hij ook niet. Maar wat hij wel weet, is dat hij alles zal geven om het seizoen met elkaar goed af te sluiten en dat hij volgend jaar in een sterk vriendenelftal gaat spelen.

VELO – Valken’68 0-0.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Van Noort, Redel, Van Egmond, M. de Mooij, Van Duijn, Zandbergen, Langeveld, Cooper en Van der Bent.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read