dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseJelmer van Egmond (Valken'68): ,,We hebben het weggegeven"

Jelmer van Egmond (Valken’68): ,,We hebben het weggegeven”

-

Eerste klasse A (zaterdag) – ,,Ongelofelijk hoe we het met een 2-1 voorsprong in de tweede helft hebben weggegeven in één minuut tijd. En van 2-3 via een 3-4 met nog een paar minuten te gaan met hoop op een puntje werd het uiteindelijk zelfs nog 3-5 voor BOL. We hebben het echt  zelf weggegeven. Met deze derde nederlaag op rij staan we met nog drie wedstrijden te gaan zeven punten voor op plek twaalf. In theorie nog niet veilig, ook wetende dat Zwaluwen nu wel de driepunters pakt. Maar komende zaterdag uit bij Honselersdijk de schouders er gezamenlijk onder om ons direct veilig te spelen”, aldus de heldere analyse van Jelmer van Egmond van Valken’68.

Op de ranglijst ontliepen de thuisploeg en BOL elkaar weinig met respectievelijk een zesde en vierde plek en één punt verschil. In de uitwedstrijd in Broek Op Langedijk hadden ze elkaar ook goed in balans gehouden, 2-2. Valken’68 begon prima waar BOL vooral de lange bal hanteerde. Rody Redel tikte een voorzet van Samet Arikan mooi binnen, 1-0. Maar de rust werd bereikt met een 1-1 stand omdat kort ervoor BOL de gelijkmaker scoorde door de rebound na een schot van 25 meter te benutten.

Van Egmond: ,,De trainer was duidelijk in de rust. We moesten gewoon zo doorgaan en de ruimte in de rug van BOL benutten. Wel lekker als Huig van Duijn dan na rust de terecht gegeven strafschop benut, 2-1, omdat Joshua Cooper in de zestien door hun doelman werd aangetikt. Bij de drinkpauze kort na dat moment keken we elkaar dan ook aan met een blik van ‘zo vasthouden nu’. Maar binnen één minuut scoorde BOL twee keer, ongelofelijk! We hadden toen ook nog echt de wedstrijd in handen. Maar een beroerd stuitertje bij een schot van twintig meter zorgde zelfs voor een 2-4 achterstand. Vervolgens scoorden wij nog wel de hoopvolle 3-4, maar zij bepaalden uiteindelijk de eindstand zelfs op 3-5 door een klassieke lange bal te benutten.”

Hiermee bleef BOL vierde in deze eerste klasse A met 35 uit 23 (46-44) en zakten de roodgelen één plaatsje met 31 uit 23 (40-40). Er zijn nu nog drie wedstrijden te gaan en Valken’68 moet zich ook nog officieel veilig spelen. Dat kan komende zaterdag uit bij s.v. Honselersdijk, vijfde op de ranglijst, waar eerder thuis met 3-1 van werd gewonnen. ,,We moeten dan gewoon weer onze stinkende best doen. Koppie omhoog en de schouders eronder. Dat was ook het gevoel dat bij ons overheerste na deze maf verlopen tweede helft”, gaf de Valken’68-verdediger krachtig na afloop aan.

Valken’68 – BOL 3-5 (1-1). Redel 1-0, BOL 1-1, Van Duijn 2-1 (strafschop), 2-2, 2-3, 2-4, Valken’68 3-4, 3-5.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Van Egmond, Redel, De Mooij, Cooper, Arikan, Blom, De Vries, Van Duijn, De Lange.