donderdag, maart 28, 2024

Kansenregen aan de Boshuizerkade

-

Eerste klasse B (zondag)- Enkele dagen terug kwam er duidelijkheid voor de clubs in deze klasse. De verenigingen die na dit seizoen overstappen naar de zaterdag dingen niet mee naar de prijzen en zo bleef er slechts een beperkt veld aan clubs over. Door deze ingreep is Unitas’30 gepromoveerd en is al zeker dat FC Boshuizen nacompetitie speelt voor promotie. Het resultaat tegen SC ’t Zand was nog wel van belang voor de tweede stek en in die zin werd de week nog beter voor de ploeg van Roberto Escudero. De Tilburgers beten met 3-1 in het stof en zo haalden de Leidenaren ook revanche voor de eerder in Brabant geleden nederlaag.

Voor de sponsoren was er een hapje en drankje geregeld en zo was het wat drukker dan anders aan de Boshuizerkade. Het weer werkte ook al mee en de beide ploegen lieten ook zien nog wel trek te hebben in dit potje. Het natuurveld oogde lieflijk als een bloementuin, maar het had weinig weg van een speelplaats voor twee voetbalploegen. Het gras was ook niet recent gemaaid en daardoor rolde de bal vaak traag over het veld.

Toch maakten de ploegen er wat van en er konden legio kansen worden genoteerd. Zo had Denylson Voorn diverse prima acties in huis, maar de eindpass kwam niet altijd uit. Wel in de tiende minuut en in die situatie profiteerde Mo Maatoug van het voorwerk en de geboden ruimte. Even later keerde Rick van Etten met moeite een kopbal van dichtbij van Joshua Steenvoorden.

FC Boshuizen zat lekker in de wedstrijd, maar al snel deden de bezoekers iets fraais terug. Robin de Man krulde een bal vanaf links geweldig binnen en Mohamed Ben Zlaouia kon er enkel maar naar kijken. Zeven minuten voor rust ging de bal op de stip in het voordeel van de Leidse ploeg na opzichtig hands van Tim van Broekhoven. Edin Bibuljica faalde niet en zo ging de thuisploeg met een verdiende voorsprong op zak de rust in.

Een minuut of tien na de rust leek Ahmed Vandi de derde treffer van de middag te maken voor de gastheren, maar er was een overtreding geconstateerd in de zestien. Zijn doelpunt kwam later alsnog en die beloning verdiende de aanvaller ook ruimschoots vanwege zijn tomeloze inzet. Rond die treffer kregen beide ploegen grote kansen op meer doelpunten. Ben Zlaouia trad drie keer prima op in de 1 tegen 1 en dat kon ook gezegd worden van zijn collega aan de overzijde. Dat het bij 3-1 bleef mocht een wondertje genoemd worden, maar in elk geval won de brigade die daar het meeste recht op had.

Escudero: ,,Helaas misten we weer veel kansen anders is die pot al lang beslist. Ook waren we af en toe te slordig en nonchalant, maar ik heb zeker aardig voetbal gezien in fases en dat is knap op zo’n veld. We gaan de nacompetitie in en dat is een leuk toetje. We zullen dan denk ik niet kansloos zijn en we gaan wel zien waar het schip zal stranden.”

Bij de hoogst spelende club uit de sleutelstad op zondag weet men eigenlijk niet zo goed wat men van de situatie moet denken. Voetballen in de hoofdklasse betekent veel meer verre uitreizen en de club heeft een schrijnend tekort aan kader. Ook is het de vraag hoeveel spelers er zullen wegtrekken. Diverse namen vielen al, maar daar staat tegenover dat met name Frans Stouten al weer veel nieuw bloed aantrok. De vraag dringt zich ook of vertrekkende spelers wel zoveel trek hebben in het nagerecht.

Tijdens en na afloop lieten enkele aanhangers, veel zijn het er helaas niet ondanks dat er de laatste jaren over het algemeen prima en kijkwaardig werd gevoetbald door de geel-blauwen, horen dat ze liever eveneens al de overstap hadden gemaakt naar het zaterdagvoetbal. Met Valken’68, UVS en wellicht Voorschoten’97 zouden zich interessante affiches aandienen. De FC blijft echter nog op zondag doorgaan en min of meer uit het niets dienen zich nu kansen, mogelijkheden en hoofdbrekens aan.

FC Boshuizen- SC ’t Zand 3-1 (2-1). 10. Maatoug 1-0, 16. De Man 1-1, 38. Bibuljica (strafschop) 2-1, 67. Vandi 3-1. Scheidsrechter: Koene.

FC Boshuizen: Ben Zlaouia, Kooij. Hamdi, Zenzen, Smith (85. Mouchih), Bibuljica, Cabrera Ortega (68. Mouchih), Voorn (79. Lobo), Maatoug (85. Kadourri), Steenvoorden, Vandi.

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read