dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMakkelijke vracht voor Voorschoten'97 (plus nababbel)

Makkelijke vracht voor Voorschoten’97 (plus nababbel)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Er zijn wedstrijden bij die je gewoon moet winnen als je veel meer kwaliteit in de ploeg hebt dan een opponent. Voorschoten’97 begreep die boodschap en liet DHC volstrekt kansloos: 4-1. De thuisploeg was in de gehele wedstrijd de betere en liet enkel na een veel grotere uitslag neer te zetten.

Dat lag zeker niet aan rechtsbuiten Mohamed Maatoug. De jongeling speelde onbevangen en dolde zijn tegenstander meer dan eens. Van zijn kant af kwamen er ook de nodige voorzetten, maar tot afronding kwam het steeds niet. Het duurde tot halverwege de eerste helft dat de equipe van Jonathan Jonk het verschil kon maken. Opzienbarend want de ploeg uit Delft was rijp voor de slacht vanaf de openingsfase.

Het is overbodig om alle kansen te benoemen, maar de doelman van de gasten voorkwam een treffer op een inzet van Benjamin Beumer en Nick Guijt kon naar het hoofd grijpen na een gemiste kans van dichtbij. DHC wankelde al die tijd en na de 1-0 was eigenlijk al zeker dat Voorschoten’97 van de nul zou afkomen op de ranglijst. Bij die situatie plantte Guijt het leder op het hoofd van Thom Wijnalda, die nog steeds wel raad weet met dit soort kansen.

Kort daarop werd het ook 2-0. Een hoekschop van Beumer werd tot doelpunt gepromoveerd door wederom de ex-speler van RCL. DHC had nog vrijwel niets laten zien, maar diverse spelers lieten zich wel horen. Er werd duidelijk hoorbaar op elkaar afgegeven en van enige samenhang was geen sprake. Dat veranderde ook in het vervolg van deze ontmoeting niet. Voorschoten’97 kon zich uitleven en de derde treffer bleek achteraf het hoogtepunt van de ongelijke strijd te zijn. Via Maatoug en Wijnalda mocht Jim van der Krogt aanleggen en dat deed de middenvelder op weergaloze wijze. Na de 3-0 nam de ploeg van Jonathan Jonk wat gas terug, hoewel er zeker nog kansen kwamen om de score verder op te voeren.

De tweede helft was meer noodzakelijk kwaad. DHC kon vrijwel niets en van Voorschoten’97 hoefde het zo nodig niet meer en de scherpte was nu ook dikwijls ver te zoeken. Van der Krogt, Guijt (twee keer) en de ingevallen Ron de Roode kregen zo hun kansen, maar het werd zelfs 3-1 na een zeldzame uitbraak. Faisel Bannis bleef rustig oog in oog met Alesandro Kwant en zo liet DHC kortstondig even iets positiefs zien. Voor de tweestrijd maakte het verder niet uit want die bleef ongelijk. Uiteindelijk zette Guy Smith Guijt weg voor de 4-1 en daarmee was de koek op.

Een zege waar dus niets op af te dingen was, maar die weinig zegt over de ware kracht van dit Voorschoten’97. Dat er voetbal in de ploeg zit, staat wel vast. Enkel mag worden geconcludeerd dat het vrijwel zeker is dat de formatie uit Delft geen potten zal breken dit seizoen. En na de onnodige nederlaag tegen Die Haghe kon de fusieclub deze eenvoudige zege wel gebruiken om de nare smaak van het eerste verlies enigszins weg te spoelen.

Voorschoten’97- DHC 4-1 (3-0). 22. Wijnalda 1-0, 24. Wijnalda 2-0, 29. Van der Krogt 3-0, 67. Bannis 3-1, 85. Guijt 4-1.

Voorschoten’97: Kwant, Hogenboom (55.Van der Voorst), Verplancke (68. Mo Maatoug), Simonis, Khiraoui (55. De Roode), Beumer (85.Nomen), Van der Krogt, Smith (85. Kaddouri), Guijt, Wijnalda, Maatoug.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read