donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMidweeks voetbal: FC Rijnvogels ontvangt VVOG (plus slecht nieuws)

Midweeks voetbal: FC Rijnvogels ontvangt VVOG (plus slecht nieuws)

-

Derde divisie- Het was een gekkenhuis afgelopen zaterdag op de Kooltuin. Het sowieso fel meelevende thuispubliek had genoten van de afloop van het duel tussen hun club en Harkemase Boys. Thuisploeg FC Rijnvogels knokte zich terug van een 1-3 achterstand naar een 4-3 zege. Nadat Roy van Leeuwen de eerste treffer op zijn naam bracht was het daarna tweemaal Dennis Bakker die zijn ploeg in de race hield. Uiteindelijk bekroonde Sieb Rutgers zich tot matchwinnaar. Door de zege klommen de Vogels naar de zesde plaats. Een keurige prestatie voor de promovendus, maar de verschillen zijn uiteraard nog wel klein. Vanavond komt VVOG op bezoek, de huidige nummer zes. De ploeg uit Harderwijk vergaarde tot nu toe acht punten en kan bij winst alweer in de buurt staan van de formatie van Thomas Duivenvoorden. VVOG pakte uit nog geen enkel punt. Op verplaatsing werd verloren van GVVV, Urk en RKAV Volendam. Telkens was de uitslag 3-1. Tegen Hoek werd het 2-1. Mochten de Katwijkers vanavond winnen dan is een plaats in de top vijf voor het moment een feit.

Slecht nieuws kwam er ook van De Kooltuin. Verdediger Jesse Driebergen (foto), de leider in ons spelersklassement en steunpilaar van de ploeg, kreeg gisteren de uitslag van een MRI en vast staat dat de voorste kruisband gescheurd is. Deze blessure werd opgelopen in het uitduel tegen ACV. ,,Een tegenvaller, zeker. De knop moet echter om en ik ga keihard werken aan mijn herstel”, gaf de speler vol positivisme aan.

Onze redactie wenst Jesse sterkte toe en een spoedig herstel!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read