zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNick Guijt schiet Voorschoten’97(za) in slotfase naar zege (2-3)

Nick Guijt schiet Voorschoten’97(za) in slotfase naar zege (2-3)

-

Eerste klasse- Voorschoten’97 (za) vertrok dinsdagavond naar Noord-Holland voor de inhaalwedstrijd tegen Monnickendam. De Adegeest-bewoners kwamen na rust op achterstand (2-1), maar twee doelpunten in het laatste kwartier van Nick Guijt bezorgden de groen-gelen een fijne terugreis naar Voorschoten (2-3).

Voorschoten ’97 startte prima in Monnickendam en kwam na een half uur spelen op voorsprong. Nick Guijt, terug in de basis door absentie van Ronnie de Roode, legde de bal terug op Jim van der Krogt, die de 0-1 binnenschoot. Hierna kwamen de gastheren sterk terug en de gelijkmaker vlak voor rust deed recht aan het wedstrijdbeeld van dat moment.

Na de pauze zorgde een communicatiefout tussen Sem Simons en Stephan van der Niet voor de 2-1, maar het mentaal sterke Voorschoten’97 rechtte na deze tegenslag de rug. Guijt tekende niet veel later voor de 2-2 en diezelfde Guijt prikte vlak voor de tijd ook de winnende treffer binnen (2-3). Middenvelder Jim van der Krogt, die deze week bekend maakte ook het komende seizoen in Voorschoten actief te zijn, was uiteraard verguld met de overwinning van zijn ploeg.

Van der Krogt:,, We hebben een ongelukkige seizoenshelft met veel blessures achter de rug, maar nu we weer kunnen beschikken over een fitte spelersgroep zie je waartoe we in staat zijn. Voor de winterstop hadden we deze pot misschien verloren, maar doordat we nu al een tijdje in een vaste formatie kunnen spelen en er een goede teamgeest is, weten we deze wedstrijd toch nog in winst om te zetten. Ook mooi voor Nick Guijt dat hij vandaag met een assist en twee doelpunten zo belangrijk kon zijn voor de ploeg. Nick heeft dit seizoen nog niet veel gespeeld en dat juist hij vandaag het verschil kon maken, is hem van harte gegund. In deze klasse zijn de onderlinge verschillen erg klein en daarom zullen we het van wedstrijd tot wedstrijd moeten bekijken. Komende zaterdag krijgen we BOL, nr. 3 op de ranglijst, op bezoek, ook weer een mooie wedstrijd om naar uit te kijken’’, aldus van der Krogt tot besluit.

Monnickendam – Voorschoten ’97 2-3 (1-1). 25. Van der Krogt 0-1, 30. 1-1, 70. 2-1 Simonis e.d., 77. Guijt 2-2, 84. Guijt 2-3

Opstelling Voorschoten ’97 : Van der Niet, Simonis, Verplancke, Hoogenboom, Reinders, Beumer, De Rijk, van der Krogt, Van der Wilden, Wijnalda, N. Guijt.

Note redactie: deze week volgt nog een uitgebreider interview met Van der Krogt!

Must Read