vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasse'Onbegrijpelijk' gelijkspel voor FC Rijnvogels

‘Onbegrijpelijk’ gelijkspel voor FC Rijnvogels

-

Derde divisie- In het midweekse duel tegen VVOG heeft FC Rijnvogels de kans laten liggen een nieuwe driepunter toe te voegen aan het totaal. Op de Kooltuin werd het 3-3. Hiermee kreeg de Katwijkse formatie ruimschoots te weinig. De thuisploeg speelde een voortreffelijke eerste helft waarin pech voorkwam dat de Harderwijkers al uitgeteld waren. Na de pauze zat het de ploeg van Thomas Duivenvoorden eveneens geenszins mee, maar alsnog kreeg het kansen om te bekomen waar het recht op had.

Afgelopen zaterdag moest de FC diep gaan om een teleurstellende wedstrijd alsnog in winst om te zetten. Dat lukte wel en daardoor stapte Harkemanse Boys diep gepijnigd terug de bus in (4-3). Dinsdagavond was er in de eerste helft niets te zien van vermoeidheid bij de roodhemden. Sterker nog; er werd met een zeldzaam portie energie gespeeld en VVOG hapte bijna 45 minuten lang naar adem.

De start was van twee kanten nerveus te noemen, maar het tempo zat er direct in. Al rap nam FC Rijnvogels de teugels in handen om die niet meer los te laten. Dat wil zeggen; bij de eerste gelegenheid een aanval op te zetten werd het wel 0-1 na een strakke voorzet vanaf rechts, die door Mats Zwarts netjes werd afgerond. De gastheer was niet onder de indruk en binnen een mum van tijd was het al gelijk. Met een verre pass bereikte DJ van den Oever Roy van Leeuwen, die knap voorbereidend werd afleverde aan het adres van Edin Bibuljica. De ex-speler van FC Boshuizen haalde vervolgens vernietigend uit: 1-1.

Niet veel later stond het team van Duivenvoorden aan de goede kant van de score na een heerlijk genomen vrije trap van Virgil Tjin-Asjoe. De voorsprong was volledig verdiend op dat moment. VVOG was verder nog nauwelijks van eigen helft af gekomen en dat had alles te maken met de druk die FC Rijnvogels bijna continue neerlegde bij de tegenstander. Zo ziet Duivenvoorden het graag en de trainer zal het likkebaardend hebben zitten aanschouwen.

Halverwege de eerste helft mikte Dennis Bakker op de lat na een fraaie actie en Tjin-Asjoe kon een voorzet van Van Leeuwen net niet afronden. Kasper Michel schoof een bal van dichtbij naast en Neville Ogidi Nwankwo kopte weer op het aluminium. Drie minuten voor de pauze zat het wel weer een keer mee. Van Leeuwen kwam sterk door, nu eens vanaf links, en Bakker wist raad met diens passje. Met de 3-1 tussenstand kwam VVOG er genadig vanaf.

Na de pauze speelde de vooraf nummer zes nog steeds niet beroerd, maar de verhoudingen lagen wel anders. VVOG had de zaakjes in verdedigend opzicht meer onder controle en kwam uit een omstreden stafschop dichterbij. Jeremy de Graaf klopte Yannic Augustinus. Na ruim een kwartier werd het zelfs gelijk na een pegel van Mitchel Dijkhof. In die situatie leek het er nadrukkelijk op dat De Graaf buitenspel had gestaan. Later bewezen beelden dat dit inderdaad het geval was geweest.

Kort na de gelijkmaker kreeg FC Rijnvogels een zetje in de rug. De Graaf nam het niet zo nauw met de enkels van Vincent Noordam en de scheidsrechter van dienst aarzelde geen moment: rood. Vervolgens ging de FC amechtig op zoek naar een vierde treffer. Manuel Hoogewoning moest menige voorzet plukken, maar slaagde daar wel in.

Duivenvoorden wisselde aanvallend en wilde de winst forceren. Dat de 4-3 er niet kwam, was eigenlijk net zo onbegrijpelijk als dat zijn ploeg voor de pauze niet meer afstand had genomen. De beslissingen na de pauze vielen dus ook al verkeerd uit, maar alsnog kregen de ingevallen Sieb Rutgers, Tjin-Asjoe en vooral Nwankwo de kans op de zevende treffer van de avond. Die bleef uit en daardoor was de teleurstelling aan Katwijkse zijde ronduit groot.

Los van het resultaat kon Duivenvoorden toch zeer tevreden zijn. Zoals bekend moet de trainer werken met een smalle selectie vanwege een handvol blessures. Daardoor stond dit keer Julian Dobbe in de spits en speelde Noordam weer als linksback, terwijl de gekomen speler toch echt een aanvaller is. Tegen het einde van de wedstrijd moest Noordam eraf en ging Dobbe achterin spelen. De van origine middenvelder haalde het einde evenwel ook niet.

Volgens de berichten worden er binnenkort nog wel twee spelers toegevoegd aan de selectie om de krapte op te vangen. Inmiddels is er al wel een nieuwe linksback binnen gehaald, luisterend naar de naam Julian Jansen. Een speler die voor HBS uitkwam en onlangs nog bij Sancataldese speelde in Italië.

Ondanks de kwetsbaarheid van deze selectie mag de start van FC Rijnvogels dit seizoen prima genoemd worden. Het team barst van de energie en er wordt regelmatig uitstekend gevoetbald. Pech en arbitrage horen echter bij voetbal en die factoren voorkwamen in elk geval tegen VVOG een meer dan verdiende overwinning.

FC Rijnvogels- VVOG 3-3 (3-1). 14. Zwarts 0-1, 17. Bibuljica 1-1, 21. Tjin-Asjoe 2-1, 42. Bakker 3-1, 55. De Graaf 3-2 (strafschop), 61. Dijkhof 3-3.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever, Nwankwo, Michel, Noordam, De Beste, Bakker, Bibuljica, Van Leeuwen, Dobbe, Tjin-Asjoe.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read