donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOppermachtig Voorschoten’97 eenvoudig langs Zwaluwen’30

Oppermachtig Voorschoten’97 eenvoudig langs Zwaluwen’30

-

Eerste klasse A (zaterdag)- De ploeg van Voorschoten’97 trainer Nick Poot lijkt niet af te stoppen. Op sportpark Adegeest werd laagvlieger Zwaluwen’30 in sneltreinvaart naar een kansloze 4-1 nederlaag gespeeld. Het betekende de negende wedstrijd op rij zonder verlies en zal de geplande feestavond in verband met de behaalde periodetitel, vorige week bij Forum Sport, extra glans hebben gegeven.

De gretige ploeg van Poot jaagt nu op plaats twee van de ranglijst. Aan Voorschotense zijde waren vooral de twee Thommen de gevierde spelers. Eerst was het De Koning die in de eerste rondgang twee assists van Wijnalda verzilverde, gevolgd door twee treffers in tweede helft van de trefzekere ex- RCL spits. Vooral de tweede van de in bloedvorm verkerende Wijnalda was om in te lijsten.

Al snel werd duidelijk dat de gastheren weinig te duchten hadden van de bezoekers. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de Hoornse ploeg. Alleen in de openingsfase moest doelman Stephan van der Niet alert reageren na een tweetal counters. De openingstreffer stond binnen het kwartier op scorebord. Wijnalda bediende in de zestien ploeggenoot De Koning en de 1-0 was een feit. Jim van der Krogt liet kort daarna een grote kans liggen op een verdubbeling van de score. Sem Simonis moest zich halverwege de eerste helft laten vervangen door Marc van der Voorst wegens een blessure.

De 2-0 van De Koning kwam gezien het overwicht van de groengelen niet als een verrassing. Toch kregen de bezoekers via Jerven Devid de kans op de aansluitingstreffer. Mocht de wedstrijd al niet beslist zijn dan maakte Wijnalda met de 3-0 aan alle twijfels een eind. Met dank aan de snelle flankspeler Loyd van der Wilden die zijn vlammend schot deels gestopt zag worden door de Zwaluwen doelman, waarna het leer vervolgens voor de schietgrage voeten van de spits belandde.

De gasten bleven strijden, maar werden vooralsnog niet beloond. De staander hield de ploeg af van een doelpunt. Onder het hoogtepunt van de wedstrijd mocht Wijnalda zijn handtekening zetten. Een hoog weggewerkte bal werd op zijn volley uit de kruising geplukt door de Zwaluwen’30 doelman. In de slotfase behoedde Van der Niet zijn ploeg voor een treffer, maar hij moest even later toch het hoofd buigen voor een welverdiende treffer: 4-1. Volgende week kunnen de Voorschotenaren, bij winst op het altijd lastige Nootdorp, stijgen naar de tweede plaats. De ploeg lijkt ontembaar en alles valt al tijden keurig in elkaar.

Voorschoten’97-Zwaluwen’30 4-1 (2-0).  15. De Koning 1-0,  30. De Koning 2-0, 50. Wijnalda 3-0, 58. Wijnalda 4-0, 75. De Sadeleer 4-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Hogenboom, De Rijk, Van der Krogt, De Roode, Reinders, Verplancke, De Koning, Wijnalda, Van der Wilden.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read