donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseReclame voor het amateurvoetbal: ARC-FC Rijnvogels

Reclame voor het amateurvoetbal: ARC-FC Rijnvogels

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- In elke competitie kan er maar 1 ploeg kampioen worden. Met nog twee duels te gaan had FC Rijnvogels de beste papieren en na de voorlaatste speelronde zijn de kansen nog groter geworden voor de Katwijkers. In een onderling duel werd een concurrent- ARC- verslagen. De tweestrijd kreeg echter tal van facetten mee die er toe deden. In Alphen won de ploeg van Thomas Duivenvoorden met 2-3 en daarmee zijn de Vogels dichtbij de titel. Maar het blijft de Hoofdklasse A met alle grillen van dien.

Afgelopen dinsdag speelde FC Rijnvogels een uitstekende pot. Smitshoek had er eigenlijk ruimschoots aan moeten geloven gezien de krachtsverhoudingen, maar de Barendrechters wonnen. Dat gaf SC Feyenoord de kans naderbij te komen en die kans kregen ARC en Capelle ook op donderdag in hun onderlinge botsing. Na een energiek duel eindigde dat duel in 0-0 en daarmee hield de ploeg van Duivenvoorden het voordeel.

Natuurlijk leefde de vraag of er sprake was van competitievervalsing. ARC kreeg minder dan 48 uur om zich te herstellen en de FC had beduidend meer ruimte om de nederlaag van j.l. dinsdag te verwerken. Nu gaat een seizoen, zeker op het derde amateurniveau, over veel meer wedstrijden en in die zin mag worden gesteld dat een eventuele titel FC Rijnvogels meer dan toe komt. Dat neemt niet weg dat duidelijk zichtbaar werd dat ARC op het tandvlees liep. Zeker niet in de eerste helft van deze beklijvende derby, maar na de rust zat de ploeg van Mark Evers er behoorlijk doorheen en dat was niet verwonderlijk.

Misschien, we zullen het nooit weten, had een voorsprong nog net iets meer levenslust gegeven aan de Zegersloot-brigade. De 1-0 tussenstand kon evenwel niet behouden blijven. Vanaf minuut 46 werd echter duidelijk dat ARC dit duel haast niet kon winnen. Dat had veel te maken met de slijtageslag tegen Capelle, maar zeker ook met de brille en teamspirit van de Kooltuin-bewoners. Die ploeg kende een mindere fase, maar herstelde zich meer dan uitstekend met een reeks van zeges op rij. Tegen Smitshoek was een overwinning meer dan reëel geweest, maar het ging fout. Vier dagen later stond de FC weer op, hoewel dat wel even duurde en die credits gaan uit naar ARC.

ARC was feller en scherper in het eerste deel van de confrontatie. De 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Yassin Kaabouni ontdeed zich eenvoudig van Dirk Jan van den Oever en liet Arie van der Niet kansloos. ARC rook bloed en de gasten hadden het zwaar en moesten alle zeilen bijzetten om niet verder achterop te raken. Na een overtreding van de verder sterk spelende Lihinho da Silva Martins op Tom Bijen kon Virgil Tjin Asjoe gelijk maken vanaf elfmeter. Doelman Aäron Balk, bezig aan zijn laatste duels bij de roodzwarten, stak daar een stokje voor.

Toch kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na een prima combinatie tussen Tjin Asjoe en Dennis Bakker voltrok de middenvelder het vonnis en daarmee liet hij andermaal zijn waarde zien, zo ook laatst met zijn winnende treffer in en tegen Capelle. In die fase was de koploper sowieso al bezig om zich meer in de tweestrijd te knokken.

ARC moest na de rust komen gezien de ranglijst en de tussenstanden, maar al snel werd duidelijk dat de batterij van de Vogels voller zat. Het voert wat ver om te stellen dat ARC kansloos werd gelaten, maar de winst van de uitspelende ploeg zat er simpelweg aan te komen. Evers zag dat zijn manschappen op de laatste benen liepen en moest toezien dat de tegenstander fitter oogde. Pijnlijk, maar even logisch en begrijpelijk. Een minuut of twintig voor tijd brak Roy van Leeuwen door en zijn inzet kon nog worden gekeerd. Bijen was er echter als de kippen bij om af te ronden. Niet veel later stond de puntspeler, die al een tijdje Maarten Reyneveld vervangt op die positie, weer op de juiste plek. Dit keer had Tjin Asjoe het voorwerk in huis. Bij ARC werd er zwaar getwijfeld of de bal de doellijn wel passeerde, maar de arbitrage week niet af van de eerste gedachte.

ARC gaf het nog niet op en kwam zelfs nog terug tot 2-3. Derek Prins kopte bijna binnen, maar Neal Arnoldus zorgde voor het laatste zetje. Zo bleef de spanning aan, maar de FC had daarvoor en daarna nog als enige kansen op een doelpunt. Die treffer was uiteindelijk niet nodig om de Alphense Racing Club te laten capituleren.

En zo kreeg de week van FC Rijnvogels een prettig einde en is de titel heel dichtbij gekomen. Die prijs komt de roodwitten ook toe op basis van het gehele seizoen. ARC moet de pijn even verbijten, maar krijgt nog een kans om een stapje hogerop te komen. Het zou op basis van dit duel meer dan terecht zijn dat beide ploegen een stap vooruit zetten. Het werd pure reclame voor het amateurvoetbal en daar zijn twee ploegen voor nodig. Garanties zijn er echter niet in deze klasse en dus blijven we voorzichtig met verdere voorbarige conclusies.

Meer weten over dit duel? Beluister de eerder geplaatste podcasts op deze site of zie ons twitter kanaal.

ARC-FC Rijnvogels 2-3 (1-1). 10. Kaabouni 1-0, 40. Bakker 1-1, 70. Bijen 1-2, 74. Bijen 1-3, 86. Arnoldus 2-3. Scheidsrechter: Van der Vrande.

ARC: Balk, Da Silva Martins (65. Oversloot), Prins, Kooij, Duisterhof, Arnoldus, Ligtvoet (46. Van de Hoek/ 65. Tuithof), Ouwendijk, Baatje, De Oude (71. De Groot), Kaabouni (77. Samsom).

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, Michel, Van Heiningen, Driebergen, Dobbe (75. Ossevoort), Bakker (71. Schonenberg), De Beste, Van Leeuwen, Bijen (90.+1. Melissen), Tjin Asjoe.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

1 REACTIE

  1. Mooi en juist verslag van deze fantastische wedstrijd. Zonder aan de uitslag te twijfelen, had ik graag 2 fitte ploegen tegenover elkaar gezien. Rijnvogels was zaterdag de terechte winnaar. Het was een fantastisch en meeslepend gevecht, met wederzijds respect in een schitterende ambiance.

    Rijnvogels zal een prima kampioen zijn.

    Tot volgend seizoen!!

    Een ARC-supporter.

Reacties zijn gesloten.

Must Read