zaterdag, april 20, 2024

FC Rijnvogels oogt al okselfris

-

FC Rijnvogels speelde gistermiddag alweer een vierde oefenduel. Na de eerdere drie krachtmetingen in juli stond nu Noordwijk op het programma aan de Duinwetering. De Katwijkers wonnen het onderlinge treffen met 1-2 en dat resultaat mocht er dus zijn voor de een divisie lager acterende (en pas gepromoveerde) ploeg van Thomas Duivenvoorden. Nu zeggen oefenpotjes niet al teveel, maar duidelijk werd wel dat de kersverse derde divisionist al behoorlijk ver lijkt in de voorbereiding. De FC speelde herkenbaar voetbal, zoals in het voorbije seizoen, en de gretigheid was bij alle spelers zichtbaar. Aan de uitslag was niets gelogen want Noordwijk kreeg in grote delen van de krachtmeting geen vat op het energieke spel van FC Rijnvogels.

Al in de tiende minuut was het raak voor de bezoekers. De van FC Boshuizen overgekomen Edin Bilbuljica probeerde het van afstand en zijn inzet verdween via de paal achter doelman Lars Jansen, die het voortreffelijk deed in het voorbije seizoen bij de kustbewoners. Daarvoor had Vincent Noordam al de 0-1 op zijn naam kunnen brengen. Na het openingsdoelpunt antwoordde Sem van Oosten aan de overzijde. De teruggekeerde Yannic Augustinus had het nakijken. De doelman onderscheidde zich even later door een strafschop te keren van Nick van Staveren. Kort na de drinkpauze pakte de FC opnieuw een voorsprong via een fraaie treffer van Virgil Tjin Asjoe.

Na de rust hadden de gasten het duel behoorlijk onder controle en kreeg Noordwijk eigenlijk slechts twee serieuze kansen. Een inzet werd van de doellijn weggewerkt en van dichtbij kon een assist van Emiel Wendt kort voor tijd niet worden binnen gewerkt. Duivenvoorden zag dat zijn ploeg ook nog kansen kreeg op meer, maar het bleef bij de drie doelpunten en de trainer van de Kooltuin-ploeg zal na afloop ongetwijfeld grotendeels tevreden zijn geweest over wat hij zag. Bij zijn ploeg ontbraken nog altijd onder meer Maarten Reyneveld (terug aan het begin in 2023 is de verwachting) en Peer van Paasen, die rustig wordt klaar gestoomd voor het grote werk. De nieuwelingen kwamen overwegend wel in actie en lieten allen een goede indruk achter. Over twee weken start FC Rijnvogels de competitie tegen het Zeeuwse Hoek.

Foto’s: Piet van Kampen

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read