donderdag, april 18, 2024
HomeBekerFC Rijnvogels als enige regioclub vanavond naar hoofdtoernooi KNVB beker

FC Rijnvogels als enige regioclub vanavond naar hoofdtoernooi KNVB beker

-

FC Rijnvogels mag zich gaan opmaken voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Dinsdagavond won de Katwijkse derde divisionist met 1-0 van competitiegenoot ACV in een duel waarin beide ploegen redelijk in de balans waren. Komende vrijdag wordt er geloot en bestaat de kans dat er een BVO op het menu staat in de volgende ronde.

De eerste helft verliep tamelijk vlak op de Kooltuin. ACV, komende zaterdag weer de tegenstander in competitieverband (dan in Assen), kreeg wat meer kansen in de beginfase maar Pim van der Plas hield zijn doel schoon. Met de doelman is de enige vervanger genoemd in vergelijking met het duel tegen DOVO. Yannic Augustinus bleef nu dus aan de kant. Gijs Jasper miste de grootste kans voor de ploeg uit Drenthe. Vlak voor de pauze kwam de ploeg van Thomas Duivenvoorden alsnog op voorsprong. Op een voorzet van Virgil Tjin-Asjoe anticipeerde Sieb Rutgers goed en haalde vernietigend uit voor de Katwijkse voorsprong.

Ook na de pauze dook Jasper weer gevaarlijk op, maar even daarna had Leonard de Beste de 2-0 op zijn schoen. Geleidelijk aan kreeg de thuisploeg meer kansen mede door sterk spel van Tjin-Asjoe en omdat de bezoekers meer risico’s moesten nemen. Dennis Bakker, Juilan Dobbe en Rutgers kregen kansen om de score uit te bouwen, maar het bleef bij de nipte zege en zo liet Rutgers, j.l. zaterdag succesvol met een halve omhaal, andermaal zijn waarde zien.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Van der Plas, Van den Oever, Nwankwo, Michel, Driebergen, Bijen (Bibuljica), De Beste, Bakker, Van Leeuwen, Rutgers (Dobbe), Tjin-Asjoe.

Andere uitslagen regioclubs: Quick Boys-Sportlust’46 1-2, De Treffers-Noordwijk 3-1, FC Lisse-DVS’33 0-3.

Note redactie: Katwijk en Rijnsburgse Boys waren al automatisch geplaatst!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read