vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseSprookje over voor Voorschoten'97, maar toch tevredenheid (+podcast)

Sprookje over voor Voorschoten’97, maar toch tevredenheid (+podcast)

-

Na de winterstop was Voorschoten’97 nauwelijks te temmen. Dat was ook nodig want daardoor piepte en kraakte het en de positie op de ranglijst was allesbehalve denderend. De inhaalrace werd ingezet en leverde uiteindelijk een keurige derde plaats op. Vorige week werd er begonnen aan het toetje en het smaakte naar meer. De druiven werden uiteindelijk zuur, want in Wezep werd in de halve finale kansloos verloren van WHC. Een schande? Nee, geenszins. Voorschoten’97 trad zwaar gemankeerd aan en de blauwwitten lieten zien dat zij met deze ploeg in de hoofdklasse thuishoren. Soms moet je erkennen dat een tegenstander simpelweg beter is.

Of het met Martijn Hoogenboom, Thom de Koning, Stephan van der Niet, Ronnie de Roode en Thom Wijnalda erbij wel was gelukt, zullen we nooit weten. De forse aderlatingen waren in elk geval wel van invloed op het spel en de geestdrift van de Voorschotenaren. Overigens dient meteen gesteld te worden dat doelman Wilco Mackaay part nog deel had aan de nederlaag. De vervanger van Van der Niet behoedde zijn ploeg dikwijls voor weer een tegentreffer. Dat alles bleek niet genoeg om WHC van de winst af te houden (5-1).

Op het fraai gelegen complex in Wezep toonde de thuisploeg zich al snel heer en meester. Binnen twee minuten had er zomaar een 2-0 score op het bord kunnen staan. Eerst redde Mackaay in de 1 op 1 op een inzet van Jelle Post en luttele tellen later knalde Sander Krijns kiezelhard op de paal. Weer kort daarop lepelde Stef van Oene in kansrijke positie over. De meegereisde aanhangers van Voorschoten’97 hoopten dat de storm zou gaan liggen, maar het bleef flink doorwaaien (hoewel er in werkelijkheid geen zuchtje wind stond). Het was niet zo dat de gasten niet over de middenlijn kwamen, maar het echte gevaar bleef toch echt komen van de ploeg van Richard Karrebelt.

Van Oene leek na zes minuten de 1-0 op zijn naam te krijgen, maar zijn poging ging net voorlangs en zo kwamen de gasten alweer met de schrik vrij. Jari Mooij imiteerde zijn collega en nog steeds bleven de twee nullen in tact. Sem Simonis voorkwam rap daarna ook al een tegentreffer, terwijl Tim de Rijk aan de overkant voor het eerste gevaar zorgde namens de brigade van Nick Poot.

Tegen het kwartier spelen knalde Post tegen de kruising aan en even leek het erop dat Vrouwe Fortuna misschien de redding kon zijn voor de Adegeest-bewoners, maar in de rebound was de uitstekend spelende spits Krijne wel trefzeker. De volkomen verdiende 1-0 betekende dat Voorschoten’97 de rug moest rechten. Er bleven evenwel ruimtes ontstaan, wellicht door de weersomstandigheden dat de groengelen niet hetzelfde konden opbrengen als zo vaak wel in de competitie, en daar wist WHC wel raad mee. Splijtende passes, vlotte combinaties en aanhoudend gevaar ebden niet weg.

Wel was er een moment bij 1-0 dat Voorschoten’97 een strafschop verdiende. Jim van der Krogt werd omver geschoffeld en die overtreding was overrijp voor een bestraffing. De penalty kwam er niet, wel een schot van Loyd van der Wilden die met moeite gekeerd kon worden door Jasper Kuiper. De 1-1 kwam er zo niet, maar even later wel de 2-0. Post zette voor na een alweer vlot lopende aanval en Krijns dook voor zijn tegenstander voor zijn tweede treffer.

Vijf minuten voor de pauze werd het ook nog 3-0. Nu zette Krijns zijn handtekening onder een assist en was Van Oene de afmaker. Voorschoten’97 was blij met het rustsignaal en de wedstrijd leek al beslist.

Toch trachtte de nummer drie uit 1A er ijverig nog wat van te maken. Poot had drie wissels toegepast en WHC werd achteruit gedrongen, maar leek dat ook wel best te vinden. Er kwamen wat mogelijkheden en even, heel even, kwam er een opleving. De ingevallen Miquel Boersma maakte er 3-1 van en het kon op dat moment misschien nog een wedstrijd worden. Dat werd het echter niet want binnen de twee minuten werd de marge alweer naar drie getild. Voorschoten’97 bleef dapper strijden, maar was op zeker gezien. Uiteindelijk maakte Sargon Gouriye de mooie middag voor WHC compleet met een weergaloze actie en doelpunt.

Na precies negentig minuten werd er afgefloten en werd zeker dat Voorschoten’97 ook komend seizoen zal uitkomen in de eerste klasse. Zo werd de grootste nederlaag van het seizoen geleden. Als een mokerslag kwam dat echter niet aan. Er was vooral berusting en het goede gevoel over het gehele seizoen was door WHC niet weggenomen.

WHC-Voorschoten’97 5-1 (3-0). 14. Krijns 1-0, 28. Krijns 2-0, 40. Van Oene 3-0, 60. Boersma 3-1, 62. Van Oene 4-1, 82. Gouriye 5-1. Scheidsrechter: Meilink.

Voorschoten’97: Mackaay, Simonis (46.Zijl), Vonk (46. Nomen), Verplancke, Reinders, Beumer, Van der Krogt (84. El Khiraoui), De Rijk, Maatoug (46. Boersma), Guijt, Van der Wilden.

Foto’s: Sandra Akerboom (zie ook de volledige reportage)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read