HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSterk Voorschoten’97 wint knap van ongeïnspireerd Nootdorp (plus fotoreportage)

Sterk Voorschoten’97 wint knap van ongeïnspireerd Nootdorp (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Menig Voorschotenaar denkt nog weleens terug aan de uitwedstrijd in Nootdorp van vorig seizoen. Een 3-0 achterstand voor rust werd in de tweede helft in een tijdsbestek van vijf minuten gelijk getrokken. Zo spectaculair als toen was de ontmoeting in Voorschoten deze zaterdagmiddag niet. De groengelen hadden nu beduidend minder moeite met Nootdorp: 2-0.

De nummer negen van de ranglijst kreeg de nummer drie op bezoek. Het verschil van slechts drie punten geeft aan dat met elke overwinning meteen een sprong kan worden gemaakt in het klassement. Met die gedachte leek Voorschoten’97 ook aan de wedstrijd te beginnen. De aanvallende intenties waren direct duidelijk.

Na vijf minuten stond de ploeg van trainer Jonathan Jonk al op voorsprong. Derk Reijnders werd aan de linkerkant weggestuurd. De back zag de inlopende Thom Wijnalda en trok de bal laag terug. De spits kwam voor zijn man en benutte de mogelijkheid. Niet veel later kon Wijnalda al zijn tweede van de middag maken. Vanaf de rand van het zestienmetergebied zocht hij de verre hoek, maar zijn schot belandde op de paal.

Nootdorp had ondertussen nog weinig in te brengen. De verdediging van de thuisploeg stond goed, waardoor doelman Alessandro Kwant nauwelijks in actie hoefde te komen. Een sterke openingsfase van Voorschoten’97 daarentegen betekende een flink krachtsverschil in de eerste helft. Het duurde dan ook niet lang tot de voorsprong werd verdubbeld.

Na een kort genomen corner kon Benjamin Beumer, uitgeroepen tot man van de wedstrijd, de bal inbrengen. Hij vond de behoorlijk vrijstaande Martijn Hoogenboom. De centrale verdediger hoefde de bal slechts te schampen en zette zijn ploeg op 2-0. Voor rust kwam de thuisploeg zelfs nog op 3-0, maar Wijnalda werd buitenspel gegeven door vlaggrage grensrechter uit Nootdorp.

De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Voorschoten’97 was de betere ploeg, terwijl Nootdorp weinig in te brengen had. Wel leek de meeste energie in de eerste helft te liggen, maar Voorschoten’97 hoefde zich ook niet bovenmatig uit te sloven. Pas na driekwart wedstrijd begon de uitploeg wat meer in de buurt van Kwant te komen. Op twee vrije trappen rondom het strafschopgebied na waren er weinig grote kansen te noteren.

Ondertussen kreeg Voorschoten’97 wel mogelijkheden om de score uit te breiden. Marc van der Voorst kon van dichtbij binnenkoppen, maar leek haast te schrikken van zijn vrijheid. Beumer kreeg even later ook een grote kans op aangeven van Reijnders. Mede door hindering van de nabije verdedigers kwam de naam van de middenvelder niet op het wedstrijdformulier. Een aantal counters volgde tot het fluitsignaal, omdat Nootdorp alles op de aanval gooide. Voorschoten’97 speelde deze veelal echter niet zorgvuldig uit, wat een doelpuntloze tweede helft als resultaat had.

Door deze overwinning klimt Voorschoten’97 weer een plekje. Met dertien punten uit acht wedstrijden staan de Adegeestbewoners op de achtste plaats, met maar twee punten achterstand op nummer twee Wippolder. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd bij Forum Sport op het programma. Vorig jaar werd in Voorburg nog overtuigend gewonnen met 0-3.

Voorschoten’97 – Nootdorp 2-0 (2-0) 5. Wijnalda 1-0, 38. Hoogenboom 2-0.

Voorschoten’97: Kwant, Simonis, Hoogenboom, Van der Voorst, Reijnders, Nomen (49. Maatoug), Beumer, Van der Krogt, El Khiraoui (77. Vonk), Wijnalda (85. Guijt), Maatoug (85. De Roode).

Hierbij de complete fotoreportage met dank aan onze Jan van der Lubbe.