woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseUitstekend optreden Voorschoten'97 levert prijs op (plus podcast)

Uitstekend optreden Voorschoten’97 levert prijs op (plus podcast)

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Sinds de bal weer rolt gaat het als een speer met Voorschoten’97. Voor de winterstop zat er regelmatig zand in de motor van de groengelen, maar ondertussen loopt het meer dan gesmeerd. Na een overtuigende reeks werd gistermiddag in Voorburg de kers op de taart geplaatst met een klinkende 0-3 zege op Forum Sport. De andere uitslagen waren ook gunstig en daardoor heeft de ploeg van Nick Poot en John van Veen de periodetitel te pakken. Een prestatie van formaat en de Voorschotenaren azen op meer dit seizoen. Op basis van de gespeelde wedstrijd op sportpark Het Loo absoluut geen ongegronde gedachte.

Op eigen bodem had Voorschoten’97 eerder met 1-4 verloren en de uitwedstrijd kon op voorhand dan ook als ‘pittig’ bestempeld worden. Binnen zestig tellen liet de thuisploeg meteen de tanden zien. Uit een hoekschop schoot Pjer Bom fraai in, maar doelman Stephan van der Niet was kennelijk al warm genoeg gedraaid door de warming-up. De katachtige reflex was wel nodig om niet snel op achterstand gezet te worden.

Later die middag zou blijken dat het grootste gevaar voor de gasten geweken was met deze poging. De ploegen hielden elkaar aanvankelijk nog in balans, maar al snel namen de bezoekers het heft in handen. Hier en daar was het nog wat slordig, maar geleidelijk aan kwam de overtuiging in het spel van de gasten. Regelmatig waren de aanvallen een lust voor het oog en speelde de uitploeg een zeer geconcentreerde wedstrijd.

In de openingsfase snelde Loyd van der Wilden er een paar keer vandoor en zijn voorzetten waren ook niet beroerd te noemen. Helaas voor hem kwam er nog geen vervolg, maar bij de derde poging om een ploeggenoot te bereiken was het wel raak via Ronnie de Roode, die op de rechterflank ook uitermate gedreven voor de dag kwam. Voor de 0-1 wankelde Forum Sport ook al enkele keren overigens.

Na een minuut of twintig liet Van Veen van zich horen vanaf de bank: ,,Het staat goed Voorschoten, dit vast blijven houden.” Het was zeker geen quatsch van de naar RCL verkassende assistent-trainer en de boodschap was ook niet aan dovemansoren gericht. De bezoekende partij bleef ruimschoots de baas en ging op zoek naar een grote marge. Die kwam er ook na een doelpunt uit het boekje. De Roode hield het overzicht aan de bal, legde het leder over de defensie waar Thom Wijnalda prima aannam en bleef kijken. De teruggetrokken bal liet Jim van der Krogt lopen, maar achter hem dook Tim de Rijk op die heerlijk uithaalde voor de 0-2. Dat de Voorschotense bank zat te likkebaarden na zoveel fraais was dan ook volledig te begrijpen.

Nog voor de dertigste minuut kreeg Marc du Chatinier nog wel een kans om wat aan de achterstand te doen, maar het waren slechts speldenprikken van de Voorburgers die Voorschoten’97 niet konden deren. Voor de pauze hadden er best nog wat treffers bij genoteerd kunnen worden, maar Van der Krogt, Van der Wilden en De Rijk lieten Forum Sport nog enigszins in leven. In andere situaties ging de vlag bij herhaling en ten onrechte omhoog (zo ook na rust) en zo bleef de schade beperkt voor de thuisploeg.

Ook in de tweede helft bleef de nummer drie van de ranglijst de bovenliggende partij en was een oorwassing zeker mogelijk geweest. De Rijk trof de lat, De Roode schoof rakelings voorlangs, Van der Krogt schrok van een opgelegde kans en zo konden er nog wel wat scoringskansen worden opgelepeld. Van der Niet hoefde aan de overkant slechts een enkele keer op te treden. Uiteindelijk werd het wel 0-3 na alweer een vloeiende aanval van de discipelen van Poot en Van Veen. Via Van der Krogt en De Roode stond dit keer Wijnalda op de juiste plek om af te ronden.

Bij de drie treffers bleef het en zo kwam Forum Sport er nog genadig vanaf na het machtsvertoon van de groengelen. Kort na het laatste fluitsignaal kon de meute feestvieren op het veld en in de kleedkamer. En volgens de wandelgangen bleef het daarna in de Leidse binnenstad nog lang onrustig. De prijs komt Voorschoten’97 toe en smaakt naar meer.

Forum Sport-Voorschoten’97 0-3 (0-2). 16. De Roode 0-1, 27. De Rijk 0-2, 57. Wijnalda 0-3. Scheidsrechter: Eren.

Basisopstelling Forum Sport: Van Look, Hebing, Da Costa, Scholten, Ploemen, L’Ami, El Marid, De Graaf, Du Chatinier, Bom, Marfouk.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Hogenboom, Verplancke, Reinders, Beumer, Van der Krogt, De Rijk, Van der Wilden, Wijnalda, De Roode.

Beluister hier nog een vraaggesprek met Ronnie Verplancke:

Foto’s: met dank aan Fred Reuling, Haaglandenvoetbal.nl

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read