UVS bezorgt DHC nog meer ellende

-

Eerste klasse B (zaterdag)- UVS krijgt de smaak meer en meer te pakken in de eerste klasse. Voor de vierde keer op rij bleef de Leidse ploeg ongeslagen en in speelronde zes werd een overtuigende 1-7 winst geboekt op bezoek bij DHC.

Dat UVS een eenvoudige middag tegemoet zou gaan, leek welhaast een zekerheidje. De ploeg uit Delft kreeg vorige week een ongekend pak rammel van Nootdorp (13-0) en verloor ook daarvoor alle gespeelde wedstrijden. De ploeg van Kevin Krishan kon aan het zelfvertrouwen werken en dat lukte getuige de uitslag.

Al na drie minuten was het raak aan de Brasserkade waar in het verleden menig succes werd gevierd door groen, zwart en wit. UVS kwam in de hoofdklasse vaak op bezoek en had het doorgaans lastig in het Delftse. Die tijden zijn geweest en DHC kampt met de nodige kopzorgen op uiteenlopende gebieden. Uiteraard hadden de bezoekers daar lak aan en Sven Verlaan brak dus al vroeg de ban met een lepe inzet die bij de tweede paal binnen viel.

Ook daarna speelde het spel zich hoofdzakelijk af op de helft van de hekkensluiter. Mitchell Abdoel zag een doelpunt afgekeurd worden en Mart Spierdijk miste eerst nog een kans op de 0-2. Even later kreeg de centrale verdediger het wel voor elkaar om de DHC-doelman te kloppen. Abdoel miste na een halfuur spelen een grote kans en Loyd van der Wilden had pech bij een inzet. Nadat Abdoel een nieuwe kans gemist had, maakte de spits er kort voor de pauze toch 0-3 van.

Krishan bracht Lars Verlaan, die terug is van blessureleed. Later in de tweede helft kon ook Thijs de Roy van Zuydewijn weer minuten maken na een absentie van weken. UVS opende ronduit slordig na de doelwisseling, maar DHC kon allesbehalve een vuist maken om er weer een wedstrijd van te maken. Na een uur spelen kon Van der Wilden zich laten feliciteren na een tot doelpunt gepromoveerde vrije trap. Kort daarop pikte de buitenspeler nog een doelpuntje mee en daarmee werd de schiettent verder geopend.

UVS miste echter diverse kansen op meer en zo bleef de thuisploeg een monsterscore bespaard, hoewel het het in het laatste kwartier alsnog 1-7 werd. Abdoel was de maker van het zesde doelpunt en vervolgens moest Wesley Kerkvliet de gang naar het net maken. Het slotakkoord was voor de ingevallen Enrico Geus die de eindstand bepaalde.

Krishan: ,,DHC heeft best een aantal leuke individuele spelers, maar als team is er nog heel veel werk aan de winkel. Ik ben tevreden over mijn ploeg, hoewel de uitslag nog groter had kunnen of beter moeten uitvallen. Aan de andere kant zijn we nu aan een aardige serie bezig en gezien de andere uitslagen was deze overwinning ook wel erg welkom. Ik ben blij dat Lars en Thijs weer aangesloten zijn zodat de keuze weer groter is voor de staf. Volgende week wacht andermaal een finale wanneer HVV naar ons toekomt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de opgaande lijn verder kunnen oppakken.”

Basisopstelling UVS: Kerkvliet, Sloos, Spierdijk, S. Verlaan, Pison, Leugering, Hulters, Tetteroo, Tavilla, Van der Wilden, Abdoel.