zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 wint wel, maar maakt het zichzelf onnodig moeilijk (plus nababbel)

Valken’68 wint wel, maar maakt het zichzelf onnodig moeilijk (plus nababbel)

-

Eerste klasse B (zaterdag) -Na twee nederlagen, tegen VELO en Die Haghe, wist Valken’68 de drie punten in huis te houden tegen het nog puntloze VUC. Kort na rust leken de Valkenburgers fluitend naar de overwinning te gaan maar het werd uiteindelijk nog een krappe 3-2. Dat had het vooral aan zichzelf te wijten.

In de basisopstelling waren Joshua Cooper, eerder dit seizoen veelal op de bank, en de van een blessure herstelde Matthijs de Mooij weer terug te vinden. Na een aftastend begin was het duidelijk dat Valken’68 de bovenliggende partij was tegen een slordig en onnauwkeurig spelend VUC.

Een schot van Marc Langeveld was het eerste wapenfeit van deze middag. Een iets te scherpe voorzet op Cooper had ook een beter lot verdiend. In de 25ste minuut kwam daar dan toch de terechte 1-0 op het scorebord. Een voorzet van Samet Arikan belandde bij de tweede paal voor de voeten van De Mooij. Op curieuze wijze verdween de bal achter de lijn. De assistent-scheidsrechter vlagde hiervoor nog voor buitenspel. Maar de niet kinderachtig leidende vrouwelijke scheidsrechter Hoogendijk honoreerde de treffer.

Na rust trok Valken’68 weer ten strijde richting het doel van de Hagenaars. Een diepe bal van Sammy Zandbergen bereikte Arikan. Na het passeren van zijn tegenstander leverde hij een panklare voorzet op Marc Langeveld af. Voor de spits een koud kunstje om de 2-0 aan te tekenen. Kort daarna was het VUC dat uit het niets scoorde. Een van richting veranderd afstandsschot van Melvin Vissers belandde achter doelman Joris van Harmelen en betekende dus de aansluitingstreffer voor VUC. Valken’68 liet zich niet van de wijs brengen en ging gewoon verder met het aanvallen en creëren van kansen. Dat Valken’68 zoveel kansen wist te creëren moet trainer Derek van der Plas tot tevredenheid stellen. Dat bleek de voorgaande wedstrijden toch een bottleneck te zijn voor de Valkenburgers.

Na gemiste kansen van Arikan en Peter Kuijt verscheen toch geheel tegen de verhouding in de 2-2 op het scorebord. Een fraaie boogbal van wederom Melvin Vissers vloog onhoudbaar over Van Harmelen heen.

Positief om te zien was dat Valken’68 niet bij de pakken neer ging zitten en gewoon doorging met de jacht naar de zege. Het had uiteindelijk wel een been van een VUC verdediger nodig om de voorsprong weer op het scorebord te zetten. Een mooie actie van Langeveld resulteerde in een harde voorzet die ongelukkig tegen het been van verdediger Schipper belandde. VUC claimde nog de gelijkmaker uit een vrije trap van wederom Melvin Vissers maar het was onduidelijk of de bal de doellijn gepasseerd was.

Met kansen voor Arikan, Langeveld en Bart Duiker had het de wedstrijd al lang in het slot kunnen gooien maar het bleef onnodig lang spannend. Uiteindelijk sleepten de Valkenburgers de drie punten uit het vuur. Een wedstrijd die onnodig lang spannend bleef door het missen van kansen.

Desalniettemin een verdiende overwinning voor de Valkenburgers die zich kunnen opmaken voor een bekerronde tegen FC Zoetermeer om zich op 29 oktober te richten op wederom een fraai affiche in de eerste klasse. Dan staat de derby tegen Voorschoten’97 op het programma. Een affiche op t Duyfrak om bij voorbaat al van te likkebaarden.

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Den Hollander, Slootweg, Haasnoot, Kuijt, De Mooij, Wietsma (61. Duiker), Zandbergen (80. Erdogan), Langeveld, Cooper (68. Redel), Arikan.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Met dank aan mediapartner RTV Katwijk (Jaap Kloos) ook nog twee interviews:

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..