vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse A en B, maandag 6 juni

Voorbeschouwing eerste klasse A en B, maandag 6 juni

-

Hoofddorp-ROAC (1A)

Voor de zestiende keer dolf ROAC het onderspit in de eerste klasse en nog steeds is degradatie geen feit. Alleen als ROAC Hoofddorp verslaat en Legmeervogels verliest hoeft ROAC niet op zeker af te dalen naar de tweede klasse. Het bestaan van de club uit Rijpwetering in de huidige klasse hangt aan een flinterdun draadje. De Vogels spelen tegen Kolping Boys, bepaald geen hoogvlieger dit seizoen. Hoofddorp staat op een zesde stek en heeft zich dit seizoen al een paar keer aardig wat laten zien. Het wordt do or die voor de Rippers. Winst is niet onmogelijk, dat bewees de 1-0 thuiszege wel. Dat was tevens de enige driepunter tot nu toe van paars en wit.

Overige wedstrijden: AFC’34-LSVV, AGB-Fortuna Wormerveer, Assendelft-SDZ, DSOV-Uitgeest, Hillegom-Kampong, Kolping Boys-Legmeervogels.

FC Boshuizen-DOSKO (1B)

Niemand had in het begin van het seizoen kunnen bevroeden dat de eerste klasse B zo’n einde zou krijgen. Maar liefst zes ploegen stappen over naar de zaterdag, waardoor de promotie/degradatieregeling dermate ingewikkeld werd dat bijna niemand het meer begreep. Kort en goed: FC Boshuizen speelt nacompetitie om promotie. De wedstrijd tegen DOSKO is dan ook van elk belang ontbloot. Trainer Roberto Escudero zou het hoogstens als een nuttige oefenwedstrijd kunnen zien. Of het goed voor de Leidse club zou zijn om hoofdklasse te gaan spelen is een hele andere discussie. Ondertussen is overigens bekend dat de Leidse ploeg op 9 juni vrijaf is. Daarna dient er gespeeld te worden tegen de winnaar van Eindhoven-Best Vooruit (12 juni). Een week later is de halve finale en weer een week later de finale. AGB of Emmen zouden de tegenstander kunnen zijn op 19 juni. Maar goed, stapje voor stapje…

Overige wedstrijden: Olympia-DHC, Rood Wit W-Hillegersberg, Sarto-CVV Zwervers, Spartaan’20-VUC, Unitas’30-Den Hoorn.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read