vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse A , zaterdag 23 april

Voorbeschouwing eerste klasse A , zaterdag 23 april

-

Nootdorp – Voorschoten’97

Het duel van komende zaterdag tussen Nootdorp en Voorschoten’97 heeft als rechtstreekse inzet de tweede plaats op de ranglijst. Wie dit twee maanden geleden openlijk had durven te voorspellen, zou in het gunstigste geval kunnen rekenen op wat meewarige blikken van toehoorders. Medio februari stonden de Adegeest-bewoners vlak boven de degradatiezone geklasseerd maar de opmars die daarna onder leiding van het trainersduo Nick Poot en John van Veen plaatsvond, mag gerust spectaculair worden genoemd. In dit kalenderjaar werd door Voorschoten’97 uit de 9 gespeelde competitiewedstrijden liefst 23 punten behaald en werd en passant ook beslag gelegd op de 2e periodetitel. Door deze serie staan de geel-groenen nu op de 3e plaats en bij winst bij runner-up Nootdorp mag Voorschoten’97 zich zelfs vice-koploper noemen. Een kampioenschap zal echter een brug te ver zijn voor de Voorschotenaren. Koploper WV-HEDW heeft, met nog 8 wedstrijden te spelen, een onwaarschijnlijke voorsprong van 15 punten op Nootdorp. Het is dus niet de vraag óf maar wanneer de Amstedammers de champagneflessen kunnen ontkurken. Het heenduel eerder dit seizoen tussen beide teams in Voorschoten eindigde in een 2-3 overwinning voor de Nootdorpers.

Valken ’68  – Die Haghe

Net als Voorschoten’97 is ook Valken ’68 bezig aan een goede serie. De boys van Alan Campfens zijn inmiddels 7 wedstrijden op rij ongeslagen en zijn terug te vinden op de zesde plaats van de ranglijst. Komende tegenstander Die Haghe leek voor de winterstop af te stevenen op rechtstreekse degradatie (na 8 gespeelde wedstrijden hadden de zwart-witten slechts 3 punten verzameld), maar na een recente trainerswissel gaat het crescendo met de Hagenaars. Uit de volgende  9 wedstrijden werden 15 punten behaald, waardoor de Ockenburgh-bewoners inmiddels zijn opgeklommen naar de 12e plaats. Op het oog geen eenvoudig hapje dus voor de Duyfrak-brigade, die echter wel in staat moet worden geacht om de punten in Valkenburg te houden. De heenwedstrijd in Den Haag tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Overige wedstrijden in deze klasse: AFC – Argon, Forum Sport – Zwaluwen’30, VELO –  Honselersdijk WV-HEDW – BOL, ZOB- Monnickendam.

Must Read