donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 1 oktober

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 1 oktober

-

Valken’68 – VELO

Valken’68 kende een fijne start van de competitie. De formatie van Derek van de Plas overtroefde na rust ‘buurman’ UVS en mocht daardoor alvast de eerste driepunter van het seizoen noteren (1-3). De Valkenburgers beschikken dit jaar over een bredere selectie dan vorig seizoen en ook kwalitatief lijken de Duyfrak-mannen een stap voorwaarts gezet te hebben. Komende zaterdag is Valken’68 gastheer van VELO. De Wateringers begonnen dit seizoen ook met winst, het Haagse VUC werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Irshan Jagbandhan tekende voor twee treffers, terwijl Ricky van Mierlo de Haagse doelman ook liet plukken. VELO staat onder leiding van trainer Kevin van der Geest en werd in 1930 opgericht.  Afgelopen seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in een 2-2 gelijkspel.

Voorschoten’97 – DHC

Voorschoten’97 deed zichzelf bij Die Haghe flink tekort. In de slotfase van de wedstrijd werd een 0-2 voorsprong weggegeven, waardoor voor de Adegeest-bewoners de openingswedstrijd van het seizoen met een voetbalkatertje eindigde. Voorschoten ’97, dit seizoen onder de hoede van Jonathan Jonk en Nick Poot, moet met de huidige selectie in staat worden geacht om deze voetbaljaargang opnieuw voor de prijzen te gaan spelen en zal na deze struikelpartij belust zijn op revanche. DHC, overgekomen vanuit de zondag eerste klasse, komt komende zaterdag naar Voorschoten en mag dus rekenen op een uiterst gemotiveerde gastheer. De Delftenaren kenden ook een zuur begin van de competitie. Niet slecht spelend, werd er toch verloren. De treffer van de groenzwarten kwam bij 0-2 op naam van Faysel Karoumi. Het thuistreffen tegen regiogenoot Den Hoorn werd met 1-3 verloren. Ook de formatie van John de Letter zal dus vast met de messen tussen de tanden spelen.

DSO  – UVS

UVS maakte afgelopen zaterdag tegen Valken’68 haar competitiedebuut in de eerste klasse. De Leidenaren speelden grotendels een goede eerste helft, maar zagen uiteindelijk de bezoekers toch met drie punten de Kikkerpolder verlaten. Komend weekend treffen de blauw-witten een oude bekende, want dan wacht de confrontatie met DSO. De Zoetermeerders streden de laatste jaren samen met UVS voor promotie naar de tweede klasse en afgelopen seizoen lukte het beide clubs om de vurig gewenste stap hoger te bewerkstelligen. DSO – UVS stond vorig seizoen nog als openingsaffiche in de tweede klasse geprogrammeerd. De ploeg van Kevin Krishan verloor deze ontmoeting maar daarna volgde een ongekende overwinningsreeks van de Leidse ploeg, een serie die een opmaat bleek voor het dik verdiende kampioenschap. Ook DSO bleef in de eerste wedstrijd van het seizoen puntloos achter, op bezoek bij Nootdorp werd met 3-2 verloren.

Overige wedstrijden in deze klasse: Honselersdijk – Wippolder, VUC – Die Haghe, Forum Sport – Nootdorp, Den Hoorn – HVV.

3 REACTIES

    • Beetje onvriendelijk en dwingend. Kennelijk geen idee hoe onze werkzaamheden eruit zien. Jammer zo’n reactie.

Reacties zijn gesloten.

Must Read