dinsdag, januari 31, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 10 december

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 10 december

-

VELO – UVS

UVS verzamelde uit de eerste tien wedstrijden van het seizoen twaalf punten en de huidige tiende plek op de ranglijst zal in de Kikkerpolder toch als een tikje teleurstellend worden ervaren. De promovendus kan voetballend gezien prima mee in de eerste klasse, maar het maken van doelpunten bleek in het eerste deel van het seizoen toch een euvel te zijn bij de blauw-witten. Bij hekkensluiter DHC en tegen HVV was UVS wel op schot, maar in de overige acht wedstrijden werd slechts acht keer het vijandelijke net gevonden. Om het kalenderjaar toch met een goed gevoel af te sluiten, zal derhalve een resultaat bij koploper VELO de formatie van Kevin Krishan zeer van pas komen. De Wateringers verloren overigens afgelopen zaterdag voor de eerste keer dit seizoen, 3-1 verlies bij Nootdorp, en staan twee punten voor op achtervolger Die Haghe.

Honselersdijk – Voorschoten’97

Voorschoten ’97 klom na de 1-0 overwinning in de derby tegen UVS naar zesde plaats op de ranglijst en verkreeg door deze zege de aansluiting met de bovenste ploegen. Als de formatie van Jonathan Jonk en Nick Poot komende zaterdag de uitbeurt bij Honselersdijk, dat afgelopen zaterdag met 3-1 won van Forum Sport, opnieuw met een driepunter weten te beëindigen, dan zal er op Adegeest verwachtingsvol naar de rest van het seizoen worden gekeken. Het vorige treffen tussen Honselersdijk, getraind door voormalig Voorschoten’97-trainer André Lourens, eindigde in een 3-0 overwinning voor de Westlanders. Overigens speelden de groen-gelen dinsdag voor de Haaglanden Cup en werd DHC na een helft op 8-1 gezet. Langer werd er niet gespeld vanwege een tekort aan spelers aan Delftse kant.

Valken’68 – HVV

Valken’68 had afgelopen zaterdag in Delft ruim een uur nodig om de openingstreffer tegen het hulpeloze DHC te produceren (9 gespeeld 0 punten, doelsaldo – 42), maar daarna vielen de  doelpunten als rijpe appelen (0-6). Door dit resultaat behield Valken ’68 de aansluiting met de bovenste ploegen. De overwinning bij DHC was alweer de derde zege op rij voor de formatie van Derek van der Plas, die bij een nieuwe driepunter tegen komende tegenstander HVV zich tevreden onder de kerstboom kan gaan nestelen. De gasten uit de Hofstad speelde dit weekend met 1-1 gelijk tegen stadsgenoot VUC en staan met 8 punten uit 10 wedstrijden op de 12e plaats van de ranglijst.

Overige wedstrijden in deze klasse: Die Haghe – Nootdorp, DSO – DHC, VUC – Wippolder, Forum Sport – Den Hoorn.

Must Read