donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 12 november

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 12 november

-

Valken’68- Forum Sport

Het duel tussen DSO en Valken’68 afgelopen weekend was niet al te hoogstaand en verdiende geen winnaar. Toch kwam die er wel en helaas voor de Valkenburgers bleef die in eigen huis. Door de 1-0 nederlaag staat de ploeg van Derek van der Plas nu zevende met negen punten uit zes duels waarbij de overwinningen en nederlagen eerlijk verdeeld zijn. De positie in de middenmoot is dan op dit moment ook logisch te noemen. Forum Sport staat tiende, maar het verschil bedraagt slechts een puntje dus wat dat betreft lijken de verschillen tussen beider kemphanen gering te zijn. De Voorburgers leden in de voorbije speelronde een nederlaag. VUC won voor het eerst dit seizoen en dat gebeurde op sportpark Het Loo. Vorig seizoen moest Valken’68 thuis de punten laten aan de komende opponent (1-2).

DSO- Voorschoten’97

Zoals gesteld in de voorbeschouwing van Valken’68 trok DSO aan het langste eind tegen de Valkenburgers in speelronde zes. DSO won thuis eerder ook al van UVS (3-2) en ook Die Haghe vertrok weer met de bus met een nederlaag. Het mag dus duidelijk zijn dat de formatie uit Zoetermeer thuis moeilijk te kloppen is. De derde plaats is daardoor ondertussen bereikt en Voorschoten’97 zal van plan zijn om de thuisploeg de eerste thuisnederlaag toe te brengen. In dat geval schuift de ploeg van Jonathan Jonk door naar een positie in de top vier. Voorschoten’97 spoelde de nare smaak van de nederlaag tegen Valken’68 weg met een keurige 2-0 zege op Wippolder. Thom Wijnalda nam als bijna vanzelfsprekend weer een doelpunt voor zijn rekening en ook Nick Guijt vond het net. In het seizoen ’18-’19 streden DSO en Voorschoten’97 tot op de laatste speeldag om de titel. Op doelsaldo werd de club met de kleuren rood, groen en wit in het tenue verslagen en daar was destijds nogal wat om te doen.

UVS- HVV

Natuurlijk voelde de 1-7 van UVS op DHC goed aan voor de Leidse ploeg. Het was uiteraard de grootste zege tot nu toe en voor de vierde keer op rij werd er een resultaat geboekt. Toch is het gepast om niet al teveel euforisch te doen over de zege. DHC wordt vrijwel wekelijks van het kastje naar de muur gespeeld met een complet veranderde en verzwakte selectie. Het is nog maar de vraag of de ploeg uit Delft het zo het gehele seizoen gaat volhouden. HVV is zaterdag van een andere orde, hoewel de brigade van André Wetzel vooralsnog ook onderin terug te vinden is. De nummer twaalf staat evenwel slechts een punt achter de blauwwitten en ontdeed zich afgelopen zaterdag knap van Nootdorp (3-1) door doelpunten van Quinten Jakobs en tweemaal Phil Altimari. Wel incasseerden de Kroonleeuwen tot nu toe zestien tegendoelpunten en enkel DHC doet het in dat opzicht minder. Mocht UVS een derde zege kunnen bijschrijven dan is het vrijwel zeker dat het linkerrijtje bereikt is. Een makkelijk vrachtje zoals aan de Brasserkade zal het evenwel vast niet worden.

Overige wedstrijden: VUC- Honselersdijk, VELO- DHC, Die Haghe- Den Hoorn, Nootdorp- Wippolder.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read