woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 16 april

Voorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 16 april

-

Voorschoten’97- Zwaluwen’30

Je hebt onder meer stoptreinen en sneltreinen. Voorschoten’97 heeft al weken sterke trekjes van een sneltrein die bij elk station doordendert. De ploeg van Nick Poot speelde afgelopen zaterdag een dijk van een wedstrijd en mede door de eerdere reeks van ‘vernielingen’ leverde dat een prijs op. Forum Sport moest passen en zag na afloop een feestje op het hoofveld van de tegenstander. Met iets meer scherpte had de 0-3 zomaar 0-7 of 0-8 kunnen zijn of vooruit 1-7. Misschien wilden de Adegeest-bewoners de doelpunten reserveren voor komende zaterdag? In dat geval zou Zwaluwen’30 wel eens het volgende slachtoffer kunnen worden van de dadendrang van de ontketende Voorschotenaren.

Ondertussen wordt op de ranglijst positie drie ingenomen en Nootdorp, de huidige nummer twee, lijkt nog te pakken. Overmoedig worden is natuurlijk een minder strak plan, maar de feiten liegen niet: Voorschoten’97 is in blakende vorm. Met de ploeg uit Hoorn gaat het al tijden minder. De laatste vier duels gingen verloren en daardoor is de ploeg weggezakt naar de voorlaatste plaats. Tamelijk recent werd het 2-2 tussen de kemphanen. Gaat Voorschoten’97 onverdroten door met goede resultaten boeken of wordt er een halt toegeroepen door de nummer dertien?

Valken’68-AFC

Op ’t Duyfrak ontmoet Valken’68 de zaterdagtak van AFC. De Amsterdammers hebben het moeilijk de laatste tijd. Er werd vijf keer op rij verloren, waarbij wel moet worden aangegeven dat daar wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 bij zaten. Het heeft wel gemaakt dat de ploeg inmiddels op de laatste stek terecht is gekomen. Al elf duels gingen verloren en het is dus zaak voor de roodzwarten om weer eens te gaan winnen. Valken’68 heeft daar uiteraard geen boodschap aan en wil de opgaande lijn graag vasthouden. De laatste zes ontmoetingen leverden niet minder dan twaalf punten op. Drie keer moest de tegenstander de felicitaties overbrengen en even zo vaak werd er een remise overeen gekomen. Zo ook afgelopen zaterdag tegen Argon. De trainer van de Mijdrechters Ludo Pistorius, ex-trainer van onder meer SJZ en woonachtig in Ter Aar over dat gelijke spel. ,,Het was een leuk en open potje. Twee ploegen die er vol voor gingen en kansen kregen. De laatste tijd hadden wij moeite met het creĂ«ren van kansen, maar dat lukte nu bepaald beter. Toch had het kwartje ook naar Valken’68 uit kunnen vallen. Ik vind het een leuke club met sympathieke mensen. Ze doen het prima. Dat geldt ook voor Voorschoten’97 trouwens. Knap hoor wat deze twee ploegen neerzetten. Ik heb het hier overigens ook enorm naar mijn zin en heb bijgetekend. Hopelijk blijven we deze twee ploegen tegen komen volgend seizoen.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read