zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 9 april

Voorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 9 april

-

Argon-Valken’68

Het gaat crescendo met Valken’68. Trainer Alan Campfens sprak zelfs van de beste 35 minuten tot nu toe van zijn ploeg in het duel tegen Nootdorp. De bezoekers werden op een hoop gespeeld en met 3-0 was de buit ook al vrijwel zeker binnen. Er waren zelfs kansen op meer, maar net voor de rust kenden de Valkenburgers even een mindere fase en ook na de onderbreking ging het even mis. Met de plotselinge 3-2 werd het nog billenknijpen, hoewel de marge ook zomaar groter had kunnen zijn. De punten tellen in elk geval en de nu nummer vier wacht komende zaterdag een duel in Mijdrecht tegen Argon. Die ploeg, onder leiding van Ludo Pistorius (onder meer trainer bij SJZ daarvoor), startte dit seizoen met een nederlaag om vervolgens zes keer op rij te winnen. De tweede plaats was het gevolg, maar ondertussen staat de ploeg achtste. Zaterdag werd er gelijk gespeeld tegen Monnickendam en dat leverde eindelijk weer een puntje op. In de vier duels daarvoor waren Nootdorp, ZOB, Honselersdijk en Voorschoten’97 te sterk. De laatste zege dateert uit november. Argon zal dus tot op de tanden gewapend zijn, maar Campfens & Co reizen hoe dan ook met vertrouwen af. Plaats twee en drie lijken zelfs ook haalbaar, hoewel er volgens de oefenmeester nog genoeg is om te verbeteren.

Forum Sport-Voorschoten’97

Drie punten is het verschil op de ranglijst in het voordeel van de ploeg van Nick Poot en John van Veen. Dat heeft alles te maken met de enorme inhaalrace van de groengelen. De Voorburgers stonden geruime tijd hoger op de ranglijst, maar wonnen in de laatste vijf ontmoetingen slechts eenmaal. Afgelopen zaterdag zat de ploeg op rozen op bezoek bij ZOB, maar de 0-3 voorsprong bleek niet genoeg te zijn. De formatie uit Zuidoostbeemster kwam alsnog op gelijke hoogte door drie keer te scoren in vijf (!) minuten tijd. Bij Voorschoten’97 hangt de vlag er geheel anders bij. De voorlaatste plaats werd kortstondig ingenomen en het liep niet bepaald vlekkeloos. Na de coronastop lijkt alles in goud omgezet te worden. De laatste vier duels werden zonder uitzondering gewonnen. In de voorbije speeldag moest BOL eraan geloven. De thuisploeg was lange tijd beter en kreeg meer kansen, maar kwam in de slotfase toch nog een beetje aan het wankelen. De drie punten bleven evenwel op Adegeest (2-1, zie onze samenvatting) en dat was ronduit verdiend te noemen. Al weken worden Thom Wijnalda en Jim van der Krogt uitgelicht als spelers die het voortouw nemen, maar Poot sprak ook na BOL over een teamprestatie van formaat en waarin niemand verzaakt. Gisteren maakte de club bekend er voor volgend seizoen een ‘nieuwe’ speler bij te hebben, zie de navolgende tekst overgenomen van de website van V97:

Mo Maatoug keert terug bij Voorschoten (za)

De vaardige middenvelder met een goed overzicht, Mo Maatoug (23 jaar), momenteel uitkomend voor FC Boshuizen zal volgend seizoen weer voor Voorschoten spelen. De TC Senioren en hoofdtrainer Jonk zijn dan ook erg blij dat hij weer voor Voorschoten heeft gekozen. Mo Maatoug (niet te verwarren met de Mo Maatoug die al bij ons speelt) is geen onbekende voor Voorschoten’97 aangezien hij hier in de jeugdopleiding en voor de zondag tak heeft gespeeld. Na 6 seizoenen bij FC Boshuizen keert hij met de nodige opgedane ervaring nu weer terug op het vertrouwde nest.

TC V97

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read