vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zondag 1 mei

Voorbeschouwing eerste klasse, zondag 1 mei

-

Eerste klasse A

Legmeervogels –  ROAC

Voor ROAC staan de komende weken misschien wel de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma. Komend weekend vertrekken de Rippers naar Uithoorn voor de ontmoeting met Legemeervogels en een week later komt DSOV op bezoek. Genoemde clubs hebben een voorsprong van respectievelijk 3 punten en 4 punten op de formatie van Gidon Reinders Folmer, al geruime tijd hekkensluiter van de eerste klasse A. Eén van deze teams degradeert rechtstreeks naar de tweede klasse en om het in eigen hand te blijven houden, zal ROAC minimaal 4 punten uit deze ontmoetingen moeten halen. Ondanks het verlies van afgelopen zondag tegen Assendelft was het spel van ROAC na rust hoopgevend en moet een resultaat bij de Noord-Hollanders, die dit weekend met 4-0 verloren bij AGB, beslist mogelijk zijn. De heenwedstrijd tussen beide clubs in Rijpwetering eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Overige wedstrijden in deze klasse: DSOV – Kolping Boys, Hoofddorp – AFC’34, Assendelft – Kampong, SDZ – Fortuna Wormerveer, Hillegom – AGB.

Eerste klasse B

FC Boshuizen – Unitas’30

FC Boshuizen kent een wisselvallig seizoen en moet, na een nieuwe nederlaag bij Sarto, oppassen dat het deze voetbaljaargang niet eindigt als een grijze middenmoter. De Leidenaren hebben nog een kans op deelname aan de nacompetitie, maar om dat doel te bereiken mogen de Kadebewoners in de laatste zes competitiewedstrijden nauwelijks meer een steekje laten vallen. Wellicht dat de formatie van Roberto Escudero komende zondag voor een positieve verrassing kan gaan zorgen, want dan komt koploper Unitas’30 op bezoek. De Brabanders zijn de laatste weken overigens ook in wat minder goede doen, want na de doordeweekse nederlaag bij Den Hoorn kwam de lijstaanvoerder afgelopen zondag tegen Rood Wit W niet verder dan een gelijkspel. De heenwedstrijd tussen Unitas’30 en FC Boshuizen in Etten Leur eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Overige wedstrijden in deze klasse: Spartaan’20 – DHC, VUC – ’t Zand, CVV Zwervers – DOSKO, Rood Wit W – Sarto.

Must Read