vrijdag, december 9, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing zaterdag 18 juni: WHC-Voorschoten’97

Voorbeschouwing zaterdag 18 juni: WHC-Voorschoten’97

-

Moest Voorschoten’97 in eerste ronde al naar Ede reizen, nu voert de tocht de groengelen naar Wezep om de handschoen op te nemen tegen WHC. Die ploeg eindigde als tweede in de eerste klasse E, district Noord. Dit op eerbiedige afstand van kampioen ‘d Olde Veste 54. De blauwwitten bleken dit seizoen op eigen bodem onklopbaar met tien zeges en drie gelijke spelen. In het seizoen ’18-’19 speelde de formatie van nu Richard Karrenbelt nog in de hoofdklasse B. Langer geleden was WHC vaste klant in de hoofdklasse C.

WHC is voor trainer Nick Poot en zijn mannen nog een onbeschreven blad; de Wezep-Hattemerbroek Combinatie stroomt nu pas in. Door de tweede periodetitel te veroveren krijgt ook WHC de kans zich te plaatsen voor de finale waar beslist wordt wie de gelukkige wordt om volgend seizoen in de hoofdklasse te acteren. Grootste tegenstander voor Voorschoten’97 zal waarschijnlijk niet de thuisploeg zijn, maar de hitte. Vanwege de verwachte temperaturen van dertig graden of meer zal het een ware uitputtingsslag worden. Wie is het beste bestand tegen de extreme omstandigheden? Wij voorspellen een zinderende wedstrijd op sportpark Muldersingel.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read