vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwingen eerste klasse B, zaterdag 19 november

Voorbeschouwingen eerste klasse B, zaterdag 19 november

-

Voorschoten’97-Nootdorp

De club uit Voorschoten verloor het vorige weekend met 3-0 van DSO, een veel te ruime nederlaag volgens topschutter Thom Wijnalda. De club, op de negende stek staande, neemt het zaterdag op tegen Nootdorp dat derde staat. Het verschil tussen beide clubs is echter maar drie punten. De ploegen in deze klasse ontlopen elkaar weinig blijkbaar. Dat blijkt ook uit het feit dat Nootdorp onlangs met 3-1 verloor van het niet bepaald imponerende HVV. In de Nootdorpers treft groengeel echter een ploeg die veruit de meeste doelpunten op het conto heeft staan: 25. Een fiks deel daarvan viel wel tijdens het treffen met DHC. Oppassen geblazen voor de trefzekere gasten is het parool.

Wippolder-UVS

Elf punten uit de laatste vijf wedstrijden haalde UVS. De ploeg raakt op stoom en is opgerukt naar plaats zes in de eerste klasse B. Opponent Wippolder heeft een punt meer en de Leidenaren kunnen bij winst dus minimaal een plek stijgen. Wippolder is juist een club waar momenteel de klappen vallen; de ploeg verloor de laatste twee wedstrijden. De Delftenaren zullen er dus alles aan doen om een vrije val te voorkomen. Of dat voldoende zal zijn om de mannen van Kevin Krishan de voet dwars te zetten zal zaterdag op het veld duidelijk worden. Mooie overeenkomst tussen beide clubs is nog het oprichtingsjaar: 1914.

Honselersdijk-Valken’68

Een krachteloos Valken’68 moest zaterdag jongstleden de eer laten aan het bezoekende Forum Sport. Kansen creëren blijft een heikel punt voor de Valkenburgers. Dat zag ook Thijs den Hollander, die beloofde dat er komende zaterdag drie punten mee naar Valkenburg genomen zouden worden. Of die boodschap in Honselersdijk is aangekomen is de vraag. Deze ploeg presteert ook niet top en staat met twee punten minder een plaatsje onder Valken’68. Winst voor de roodgelen lijkt een must om in de race voor de middenmoot te blijven. Een derde verliespartij op rij is zeer onwenselijk omdat dan de gevarenzone zeer reëel wordt. Voetballend heeft de selectie potentie, nu nog de doelpunten en winst.

Overige wedstrijden: HVV-VELO, DHC-Die Haghe, Den Hoorn-VUC, Forum Sport- DSO.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read