dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 redt punt in topper na spectaculaire comeback

Voorschoten’97 redt punt in topper na spectaculaire comeback

-

Eerste klasse A (zaterdag)- ,,Een bizarre wedstrijd met twee gezichten”, concludeerde Jim van der Krogt na afloop. Waar Nootdorp voor rust al driemaal het net had gevonden, leek het alsof Voorschoten’97 al het voetbal voor de tweede helft had bewaard. In een tijdsbestek van slechts vijf minuten scoorde de ploeg van trainer Nick Poot drie keer. Het resulteerde in een gelijkspel dat tijdens de rust nog nagenoeg onmogelijk werd geacht. ,,Achteraf gezien maak je met een beetje geluk ook nog gewoon een vierde”, aldus de tweevoudig doelpuntenmaker.

Voorschoten’97 is bezig aan een waanzinnige reeks. De laatste zes wedstrijden werden gewonnen hetgeen zelfs resulteerde in de titel van de tweede periode. Kans op promotie is dus al vastgesteld. Nacompetitie is ook het doel waar tegenstander Nootdorp op jaagt. De wedstrijd tussen de nummers twee en nummer drie van de competitie mocht daarom met recht een topper genoemd worden. Op sportpark Adegeest werd in november met 2-3 verloren van Nootdorp. De Voorschotenaren hadden dus wel wat goed te maken.

Net als in Voorschoten kwam Nootdorp echter direct op voorsprong. Een kopbal van rechtsbuiten Joey van Maaren werd door de wind naar de kruising gedragen. Halverwege de eerste helft verdubbelde diezelfde Van Maaren de voorsprong, door een rebound van dichtbij binnen te lopen. Het geroemde Voorschotense spel van de afgelopen weken was in geen velden of wegen te bekennen. De aanvallers van Nootdorp zetten de verdediging steeds fel onder druk. In combinatie met de harde tegenwind kreeg Voorschoten’97 de bal lastig naar de vijandelijke helft.

,,We hadden in de eerste helft geen grip op hun aanvallers. Lange ballen vielen vaak goed, waarna hun middenvelders er steeds onder kwamen. De wind speelde ook wel mee, het was lastig om onder de druk uit te komen”, aldus Van der Krogt. Vlak voor rust kwam Nootdorp zelfs op 3-0. Jop Verhagen nam een vrije trap van een meter of dertig. De bal zeilde naar de rechterkruising en mede door de zwabber kon doelman Stephan van der Niet geen redding meer brengen. Met een achterstand van drie goals bij rust had het onherkenbare Voorschoten’97 vooraf geen rekening gehouden.

Met de wind in de rug konden de Voorschotenaren in de achtervolging gaan. Van der Krogt: ,,Het was doodstil in de kleedkamer, iedereen besefte wel dat er wat moest gebeuren. Het was gewoon niet goed in de eerste helft. Maar dan moet je je wel opladen om er vol voor te gaan in de tweede vijfenveertig minuten.” Al snel werd duidelijk dat ook Nootdorp moeite had met de tegenwind. Langzaamaan kwam Voorschoten’97 daarom meer in hun eigen spel. Met een mooie steekpass stuurde Nick Guijt Tim de Rijk de diepte in, waarna diens voorzet binnen werd gelopen door Van der Krogt. Na de openingstreffer was het groengele geloof direct terug.

En terecht: nauwelijks een minuut later tekende Van der Krogt op bijna identieke wijze voor zijn tweede. Nootdorp was het even helemaal kwijt en Voorschoten’97 rook bloed. Drie minuten na de 3-2 was het alweer raak. Guijt, die alsnog blijft en niet naar SVC’08 verkast, beloonde zijn eerdere voorassist nu met de gelijkmaker. De linksbuiten kon een lage voorzet bij de tweede paal binnenlopen. Het Voorschotense geluk kon niet op. Waar de Nootdorpers meer met elkaar en met de scheidsrechter bezig waren, maakte De Rijk het feest bijna helemaal compleet. Zijn inzet belandde echter in het zijnet. Vlak voor tijd bracht Van der Niet nog eenmaal knap redding op een afstandsschot, waardoor de puntendeling werkelijkheid werd.

Door het gelijkspel blijft de voorsprong van Nootdorp één punt. Voor de nacompetitie is het gunstig als Voorschoten’97 de tweede plek verovert. Volgens Van der Krogt is het seizoen daarom nog niet geslaagd met een periodetitel. ,,Het is natuurlijk een mooi prijsje, maar we gaan vol voor de tweede plaats. Hoe hoger je eindigt, hoe beter je ervoor staat in de nacompetitie. Het seizoen is daarom nog zeker niet klaar voor ons”, aldus de maker van twee goals.

Komende zaterdag komt ZOB op bezoek in Voorschoten. Eerder dit seizoen won Voorschoten’97 met 0-3 in Zuidoostbeemster. Desalniettemin klopte ZOB onlangs onvervalste koploper WV-HEDW. Nick Poot en zijn spelers zullen dus het goede spel van de tweede helft in Nootdorp moeten voortzetten. Een week later staat de derby bij Valken’68 op het programma, een streekduel waar menig regionale voetbalvolger reikhalzend naar uitkijkt.

Nootdorp – Voorschoten’97 3-3 (3-0). 5. Van Maaren 1-0, 25. Van Maaren 2-0, 44. Verhagen 3-0, 70. Van der Krogt 3-1, 72. Van der Krogt 3-2, 75. Guijt 3-3.

Basisopstelling Nootdorp: De Leeuw, Ortela, Lomonaco, Kusters, Bayram, Ligeon, Stanneveld, Van Maaren, Abdoel, Verhagen.

Voorschoten’97: Van der Niet, Van der Voorst (90+2. Vonk), Hogenboom, Verplancke, Reijnders, De Koning, De Rijk (90. Constancia), Van der Krogt, De Roode, Wijnalda, Guijt.

Foto’s: met dank aan Sander de Hollander (haaglandenvoetbal.nl)