donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 verspeelt tweede plaats

Voorschoten’97 verspeelt tweede plaats

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Voorschoten’97 is al weken bezig om de tweede plaats te bewaken. Die stek geeft straks recht op voordelen in de nacompetitie. Op bezoek bij hekkensluiter AFC struikelde de ploeg van Nick Poot en John van Veen (2-1) en daardoor heeft Nootdorp plaats twee weer terug veroverd.

Voorschoten’97 startte nog wel aardig en kreeg via Jim van der Krogt de eerste kans. Daarna had Mo Maatoug de score kunnen openen, maar de aanvaller had teveel tijd nodig. De bezoekers bleven wel wat beter en op slag van rust bediende de genoemde flankspeler spits Thom Wijnalda voor de 0-1.

Na de pauze sprongen de vonken er bepaald niet af en Voorschoten’97 leek het wel te geloven. De thuisploeg kon aanvankelijk geen vuist maken en zo bleef de score nog even in tact. In het laatste kwartier zette AFC alles op alles om een nederlaag te voorkomen. De roodzwarten vochten daarmee voor een van de laatste kansen om straks de degradatiedans nog te kunnen ontspringen.

De werklucht van AFC werd beloond en Stephan van der Niet moest twee keer de gang naar het net maken. Het zonder al teveel energie spelende Voorschoten’97 kreeg het vervolgens niet meer voor elkaar om er een gelijkspel uit te persen. De geel-groenen speelden in een ietwat gewijzigde samenstelling ten opzichte van de voorbije weken.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Verplancke, Hogenboom, De Koning, Zijl, Nomen, Van der Krogt, El Khiaroui, Maatoug, Wijnalda.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read