vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 (za) blijft hongerig (plus fotoreportage)

Voorschoten’97 (za) blijft hongerig (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Na het binnenhalen van de tweede periodetitel veroverde Voorschoten’97 inmiddels ook de tweede plaats. Gisteravond werd een midweekse wedstrijd- niet voor het eerst in 2022- winnend afgesloten en daardoor staat de ploeg van Nick Poot ook bovenaan in de derde periode. Monnickendam verloor nipt met 3-2, maar de thuisploeg was ruimschoots de betere geweest. Spits Thom Wijnalda scoorde nu eens niet, maar keek uitermate tevreden terug naar de elfde zege van het seizoen.

,,Onze trainer had ons vooraf voorgehouden dat we weer goed moesten starten net als in de eerdere duels op dinsdag. Daar zit inderdaad een patroon in en ook nu waren we meteen fel en scherp en trokken het heft naar ons toe. Vooral via de zijkanten waren we sterk en daar kwamen ook twee doelpunten uit voort. Mo Maatoug ging buitenom en trok de bal prima voor. De bal ging aan mij voorbij, maar bij de tweede paal stond Nick Guijt en hij werkte goed binnen. Nick speelde ook weer sterk net als Mo en Loyd van der Wilden aan de zijkanten. Vijf minuten later was het alweer raak. Van der Wilden werd aangespeeld op de zestien en draaide lekker naar binnen en liet de bal binnen ploffen. Op dat moment had Monnickendam nog niet veel gevaar kunnen stichten.”

Volgens de spits verplichtte de thuisploeg de opponent vooral om de lange bal te spelen. ,,De tegenstander heeft en goede spits in huis, maar zijn lengte is niet de kernkwaliteit. Het tandem Martijn Hogenboom en Ronnie Verplancke had dus een betrekkelijk rustige avond.”

,,Toch kwamen zij via een pingel, wel vanuit het niets, op 2-1. Hun linksbuiten sneed naar binnen en werd licht getoucheerd. Eigenlijk was onze marge dus klein ondanks dat we de lakens uitdeelden. Voor de pauze kwamen we alsnog op 3-1 en dat deed meer recht aan de verhoudingen. Maatoug wachtte tot hij bijval kreeg en Marvy Zijl denderde over hem heen. Zijn assist werd op waarde geschat door Guijt met het hoofd. Alweer een prima doelpunt. Trouwens vermeldenswaardig dat Marvy even op en neer kwam voor deze pot. Hij werkt bij defensie, maar kon zich dus losmaken van zijn werkzaamheden. Hij deed het als back weer prima en kreeg nu een assist op zijn naam na j.l. zaterdag gescoord te hebben.”

Ook na de onderbreking was de thuisploeg beter, maar het werd wat stroperig en plichtmatig. De ‘ziel was uit de wedstrijd’ volgens de spreker. Van Monnickendam hoefde Wijnalda en zijn teamgenoten echter weinig te vrezen. ,,Dan wordt het echter toch nog opletten geblazen omdat zijn na onachtzaamheid bij ons vlak voor tijd terugkwamen tot 3-2. We zijn niet in groots gevaar meer gekomen, hoewel Stephan van der Niet nog eenmaal moest ingrijpen.”

Voorschoten’97-Monnickendam 3-2 (3-1). 18. Guijt 1-0, 23. Van der Wilden 2-0, 35. 2-1 (strafschop), 44. Guijt 3-1, 87. 3-2.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Zijl, Hogenboom, Verplancke, De Koning, De Rijk, Van der Krogt, Guijt, Van der Wilden, Wijnalda, Maatoug.

Zie hier de volledige fotoreportage met dank aan Eric van der Wijngaard:

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read